Valeria Schelean-Șomfelean dezvăluie: „Va fi tot Ludovic Orban!”

banner publicitar

Parlamentarul cărășean, jurist de meserie, explică de ce nominalizarea ca premier a lui Ludovic Orban pentru a forma al doilea guvern liberal a fost perfect constituțională! Altceva a sancționat Curtea Constituțională!

Curtea Constituțională a stabilit existența unui conflict juridic de natură constituțională între Președinție și Parlament din cauza desemnării lui Ludovic Orban în funcția de premier de către șeful statului Klaus Iohannis. Deputata PNL de Caraș-Severin, Valeria Schelean-Șomfelean, se declară optimistă în privința evoluției lucrurilor și explică de ce președintele nu greșeste nominalizându-l la funcția de prim-ministru tot pe Orban.

„Curtea Constituțională a admis luni sesizarea depusă de PSD, prin care a fost contestată nominalizarea lui Ludovic Orban ca premier. Curtea nu îi interzice însă președintelui Iohannis să îl nominalizeze tot pe acesta ca premier, ci precizează că desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorități parlamentare în vederea formării unui nou Guvern“, precizează deputata cărășeană.

La rândul său, Orban a declarat la aflarea deciziei CCR: „Nu exista nicio prevedere constituțională care îl impiedică pe președintele României să nominalizeze un candidat cum sunt eu. De o bună bucată de vreme, orice sesizare a fost tratată de CCR de pe poziții partizane, dându-se satisfacție PSD. Nu putem să nu constatăm un partizanat în favoarea PSD”.