Robu, interzis sub sigla PNL?! „Nu am făcut nimic de care partidul să se rușineze!”

banner publicitar

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, ar putea rămâne fără sprijinul politic al PNL în lupta pentru câștigarea unui nou mandat! 

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marți că organizațiile județene trebuie să își stabilească lista candidaților până în 1 martie, dar „dacă cineva e trimis în judecată, nu poate să candideze”. În această situație este Nicolae Robu, care a fost trimis în judecată de DNA pentru vânzarea ilegală a două locuințe în baza Legii 112. 

„Eu știu cum sunt criteriile de integritate, știu la ce se referă ele și conducerea (n.r. PNL) mi-a spus că nu mă încadrez eu acolo. Eu sunt penelist și doresc să candidez din partea PNL. Sper să candidez din partea PNL pentru că nu am făcut nimic de care să se rușineze PNL. Dimpotrivă, cred că am făcut lucruri cu care PNL se poate mândri”, a declarat Nicolae Robu, care a adăugat că este convins că nimeni nu îl consideră „o povară pentru PNL”. 

Primarul Timișoarei a declarat că exclude o candidatură independentă cu susținerea PNL. Robu este pregătit, însă, să candideze și independent, anunțând într-o scrisoare tansmisă primarilor liberali că dacă partidul îi cere să se retragă din cursa pentru Primăria Timişoara, o va face, dar nu va renunţa la candidatura pentru un nou mandat, fiind gata să îşi asume o candidatură independentă. „Nu stiu ce va face PNL. Toţi cei care au avut probleme până acum – şi mă refer aici la cei dovediţi în final nevinovaţi, inclusiv Presedintele PNL Ludovic Orban, ex-preşedintele Vasile Blaga, primarii de Braşov şi Târgu Mureş – au fost acuzaţi că au comis acte care le-ar fi adus lor câştiguri necuvenite. Pe mine nu mă acuză nimeni de aşa ceva, nu mă acuză nimeni de corupţie. Dar dacă PNL va decide că nu pot candida în numele PNL, eu voi părăsi partidul, cu mare durere în suflet – dar dragoste cu de-a sila nu se poate, după cum bine se ştie – şi voi candida independent şi asta indiferent pe cine va desemna PNL candidat sau PNL+USR+PLUS, cum se vorbeşte. Şi vom vedea ce-o ieşi!”, le-a transmis Robu primarilor liberali din Timiş imediat după trimiterea în judecată.