Nu este pierdut! Proiectul amenajării ruinelor Bisericii Medievale din centrul Caransebeșului a primit avizul Direcției de Cultură

După mai bine de un an de așteptări, Direcția pentru Cultură Caraș-Severin a dat avizul Primăriei Caransebeș pentru proiectul tehnic privind conservarea, amenajarea și promovarea ruinelor Bisericii Medievale din centrul civic.

Este o reușită pentru că fără acest aviz proiectul cu fonduri europene de peste 4,5 milioane de lei s-ar fi pierdut. În aceste condiții, municipalitatea a solicitat o prelungire a perioadei de implementare a proiectului de la ADR Vest, a precizat city managerul Primăriei Florin Bogdea.

Deși nu mai erau speranțe, pentru că de un an de zile s-a tot așteptat acest aviz, Direcția de Cultură Caraș-Severin l-a acordat cu câteva amendamente pe care noi le vom lua în calcul. Este un succes pentru că din 2017 proiectul a fost depus spre finanțare și al fost la limită să pierdem banii. Acum, cu proiectul tehnic avizat putem să trecem la etapa următoare, de scoatere la licitație a lucrării de execuție. Am solicitat ADR Vest un act adițional la proiect, de prelungire a termenului de finalizare.”, ne-a declarat Florin Bogdea.

Proiectul în valoare totală de 4.572.837, 24 lei, din care 98% reprezintă finanțare europeană și 2 % cofinanțare de la Primăria Caransebeș, constă în conservarea ruinelor Bisericii Medievale din secolele XIII-XIV, din centrul orașului, ce au fost descoperite parțial în 1989, când s-a încercat construirea unui bloc de locuințe, și total în 2016, dar și punerea în valoare a ruinelor prin amenajarea unui spațiu de vizitare.

Astfel, spațiul va fi împrejmuit, vor fi realizate traverse placate cu travertin, va fi amenajată o zonă verde cu vegetație urbană și mobilier stradal și va fi iluminat pe timp de noapte.

CITEȘTE ȘI:

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Finanţare europeană pentru ruinele medievale din centrul Caransebeșului. Proiect municipal de 1 milion de euro

Proiectele lui Ungur, pasate la codașii Primăriei Caransebeș în inițierea de proiecte europene

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/