Finanţare europeană pentru ruinele medievale din centrul Caransebeșului. Proiect municipal de 1 milion de euro

Municipalitatea din Caransebeș face pași mărunți, dar siguri în accesarea proiectelor cu finanțare europeană. Potrivit primarului Felix Borcean, proiectul privind amenajarea Centrului Civic, zona ruinelor medievale, este aproape de a primi finanțarea de peste 4,5 milioane de lei.

Proiectul „Reintegrare funcțională prin amenajarea și conservarea ruinelor – Biserica Medievală de secol al XIII-XIV-lea”, din Centrul Civic al urbei, își propune protejarea zonei prin amenajarea ruinelor din centrul urbei de pe Timiș și Sebeș.

„Proiectul privind amenajarea ruinelor din centrul orașului se află pe masa avizării și sunt șanse mari să primească finanțarea europeană și să schimbăm imaginea din fața clădirii Primăriei Municipiului Caransebeș”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

Ruinele sunt încadrate pe lista obiectivelor de patrimoniu, iar scopul principal al realizării acestui proiect este atât de importanță istorică, cât și turistică. În prezent proiectul a trecut de evaluarea tehnico-economică și urmează o nouă evaluare, financiară.

Potrivit managerului de proiect Andrei Ungur, city manager al municipiului Caransebeș, fondurile sunt accesate pe programul SUERD, dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. Valoarea totală a investiției este de 4.572.837 lei, iar durata investiției este de 19 luni, din care 12 luni sunt necesare execuției de la semnarea contractului.