Mircea Teodorescu i-a stricat bilanțul președintelui Hurduzeu

În ultima ședință a Consiliului Județean Caraş-Severin, președintele Silviu Hurduzeu a încercat să facă un bilanț al proiectelor iniţiate în cei doi ani de la preluarea mandatului.

Valoarea proiectelor depuse spre finanţare din fonduri europene şi guvernamentale, în ultimii doi ani, de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin, în colaborare cu diferite instituţii din subordine, se ridică la peste 600 milioane lei, potrivit preşedintelui CJ Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

„Proiectele au fost depuse fie pe POR, cum este DJ 581 Grădinari – intersecţie cu Secăşeni, proiect care se află în derulare, fie pe SUERD – DJ 571 şi DJ 571A, care se află în procedură de evaluare, fiind trecute de o primă etapă. Alte două proiecte pentru care au aprobaţi indicatorii tehnico-economici sunt DJ 572 Comorâşte – Berzovia şi DJ 608 – DN6 – Rusca Teregova – Cornereva – Plugova – DN6, depuse tot pe POR. Următorul proiect la care au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici este DJ Voislova – Ruschiţa – limită cu judeţul Timiş, care se află în rezervă. Pentru ca acesta să primească finanţare, însă, va trebui ca şi CJ Timiş să depună un astfel de proiect. În speţă, acesta va lega drumul naţional Caransebeş – Oţelu Roşu – Haţeg de autostradă”, a declarat preşedintele CJ Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

leader board 728 x 90 px

Acesta a precizat că sunt în derulare şi alte proiecte, respectiv cele depuse pe PNDL, la finele anului trecut, care vizează efectuarea de lucrări la 5 drumuri judeţene. Valoarea acestora depăşeşte 107 milioane lei, iar contribuţia CJ este de 3,5 milioane lei. Alte două drumuri, Berzovia – Vermeş şi Fârliug – Duleu, au fost predate Companiei Naţionale de Investiţii, unde a fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor cu firmele care au câştigat licitaţiile, în valoare de 23,5 milioane lei.

CITEŞTE ŞI: Jumătate de miliard de lei la împlinirea a 2 ani de către preşedintele Silviu Hurduzeu

La capitolul Sănătate, CJ Caraş-Severin şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa au depus trei proiecte în ceea ce priveşte eficienţa energetică pentru toate cele trei staţionare. Hurduzeu a menționat că aici, la aceste proiecte, contribuția CJ Caraș-Severin este ceva mai mare, pentru că s-a proiectat nu numai eficientizarea energetică a celor trei clădiri, ci și diferite recompartimentări ale acestora, lucrări care nu sunt eligibile, dar trebuie făcute și, dacă se va lucra la clădiri, ar fi un moment prielnic să se facă și acestea. Un alt proiect este extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe şi un altul depus în parteneriat cu Spitalul Judeţean din Timişoara şi Ministerul Sănătăţii din Serbia. În total, valoarea acestor proiecte pe sănătate se ridică la 70 milioane lei, contribuţia CJ Caraş-Severin fiind de 16 milioane lei.

În ceea ce priveşte învăţământul şi cultura, a fost depus un proiect al Şcolii Speciale Aurora, pe POCU, şi unul privind eficienţa energetică la Muzeul Banatului Montan Caraş-Severin. Cele două proiecte sunt în valoare de peste 12 milioane lei, Consiliul judeţean având o contribuţie de 280 mii lei.

În total, valoarea proiectelor depuse depăşeşte 600 milioane lei, contribuţia CJ Caraş-Severin ridicându-se la aproape 45 milioane lei. Aici a intervenit consilierul județean liberal Mircea Teodorescu, care a întrebat câte dintre aceste proiecte sunt începute efectiv. Hurduzeu a recunoscut că doar unul, este vorba despre reabilitarea DJ 582 Slatina-Timiş – Văliug.

Conform preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, proiectele pe infrastructură însumează peste 250 km de drumuri judeţene.