Inundații multe, pagube pe măsură, bani tot mai puțini

Judeţul Caraş-Severin a primit 4,59 milioane lei de la Guvern pentru îndepărtarea efectelor calamităţilor naturale produse în perioada mai-iulie.

„Toţi aceşti bani sunt alocaţi pentru refacerea drumurilor şi transferaţi în bugetul Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin. Cea mai mare parte a banilor este destinată Drumului judeţean Slatina-Timiş  – Văliug, pentru asigurarea traficului în condiţii de siguranţă pentru conducătorii auto. Suma a fost aprobată în şedinţa ordinară de către consilierii judeţeni”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

Drumul judeţean 582, Slatina-Timiş – Văliug, are un rol important pentru judeţul Caraş-Severin, asigurând accesul în zona turistică Semenic. Distrugerile au apărut, însă, pe data de 13 iunie, când s-au acumulat debite deosebite, sub formă de torenţi, care au afectat grav drumul, făcându-l impracticabil și la această oră. Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor, a mers personal la Slatina-Timiș pentru a vedea el însuși pagubele făcute la drumul județean, dar și în localitate, după ce primarul Gheorghe Roma i-a solicitat insistent să vină personal să vadă.

celtic transilvania 1000x100px

Suma provenită de la Guvern a fost transferată de consilierii judeţeni, printr-un proiect de hotărâre adoptat în şedinţă ordinară, pentru refacerea mai multor tronsoane din drumurile judeţene 571, 571B, 571C, DJ 582, 582A, 586, DJ 584 şi 608C.

În urma inundaţiilor din ultimele două luni, au fost afectate drumuri agricole, drumuri comunale, străzi, poduri, podeţe, anexe gospodăreşti şi locuinţe, însă cel mai grav, drumurile judeţene. Pagube au fost înregistrate în localităţi din circa 20 de unităţi administrativ-teritoriale, respectiv Băuţar, Berzovia, Buchin, Bozovici, Bucoşniţa, Cărbunari, Caraşova, Ciudanoviţa, Cornereva, Doclin, Eftimie Murgu, Ocna de Fier, Ramna, Reşiţa, Sasca Montană, Rusca Montană, Slatina-Timiş, Socol, Tîrnova, Teregova, Zăvoi.

banner maxagro