Noul Consiliu Județean Timiș, învestit în funcție săptămâna aceasta. Cine este singura persoană pe care Alin Nica o invită la ceremonie?

La aproape o lună de la câștigarea alegerilor pentru președinția Consiliului Județean Timiș, Alin Nica urmează să fie învestit în funcție vineri, în 23 octombrie. Liberalul spune că ceremonia va fi una restrânsă din cauza condițiilor impuse de criza sanitară, așa că are un singur invitat. 

Mandatul său de președinte al CJ Timiș a fost validat vineri, în 16 octombrie.

„Etapa următoare va fi ceremonia de învestire, care a fost programată pentru vineri, 23 octombrie, de la ora 12, la Palatul Administrativ. Tot atunci vor fi învestiți în funcții și colegii consilieri județeni. Criza sanitară și condițiile impuse de pandemie ne obligă să păstrăm o ceremonie cât mai restrânsă, motiv pentru care voi avea un singur invitat: primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz”, a afirmat Alin Nica.

Alin Nica a fost ales cu 104.508 voturi, iar liberalii au obținut cel mai mare număr de voturi la nivel de județ, 90.916, astfel că vor avea 16 din cei 36 de consilieri județeni.

Nica le ceruseră mai multor consilieri județeni liberali care au obținut mandate după alegerile din 27 septembrie să se retragă de pe listă. Este vorba despre Alin Popoviciu, Nicolae Bitea, Călin Roman și Cosmin Buboi. Bitea și Buboi au renunțat la mandate.

Doi dintre candidații PNL la CJ Timiș votați pe liste au renunțat la mandate, în urma solicitării lui Alin Nica generată de faptul că „au fost identificați clar cu epoca Robu”- Nicolae Bitea (aflat pe locul 3 în lista inițială) și Cosmin Buboi (aflat pe poziția 9). Alți doi au refuzat să facă acest lucru – Alin Popoviciu și Călin Roman, așa că Nica a demarat acum, în privința lor, procedurile de excludere din partid.

„Toate aceste proceduri iau timp (n.r, cele de excludere din partid). Noi, la judecătorie, trebuia să ducem dacă membrul respectiv este membru la noi sau nu mai este. Noi nu puteam să spunem că nu mai este membru, dacă această procedură statutară nu a fost îndeplinită. Evident că am spus că este încă membru, dar decizia noastră și hotărârea noastră de a face această curățenie este fermă și de neclintit”, a declarat, vineri, Alin Nica.

Cei 36 de consilieri județeni validați de Tribunalul Timiș sunt:

PNL: Ciprian Bogdan, Alin Popoviciu, Cosmin Costa, Alexandru Proteasa, Mihai Anghel, Lucian Blaga, Dan Sarmeș, Marius Hiticaș, Călin Roman, Liviu Cocean, Mihaela Calescu, Marin Popescu, Mihăiță Bojin și Ciprian Trocan, Andrei Cotețiu și Cosmin Lazăr.

Ciprian Bogdan este pe locul 5 pe lista pentru parlamentare, la Camera Deputaților.

USR PLUS:Cristian Moș, Raul Olajos, Viviana Țecu, Bianca Luca, Călin Badiu, Alexandru Caplat, Petru Mihăieș, Laura Boldovici, Cosmin Cadar și Raoul Trifan.

Raoul Trifan este primul pe lista USR PLUS pentru Senatul României.

PSD: Călin Dobra, Mihai Ritivoiu, Aura Danielescu, Dan Idolu, Sabin Bociu, Ioan Sorincău și Petru Andea.

Pro România: Radu Pau, Nicolae Birău și Valentin Korman.

Ceremonia de învestitură

După validarea mandatelor consilierilor județeni și a președintelui de către Tribunalul Timiș este organizată, potrivit legii, o ședință privind ceremonia de constituire a consiliului județean, ocazie cu care aleșii depun jurământul. Acesta este momentul intrării în exercițiu de drept al mandatului, atât pentru consilieri, cât și pentru președinte. 

CJ Timiș va avea doi vicepreședinți aleși din rândul consilierilor județeni sau la propunerea președintelui, prin vot secret, cu majoritate absolută.

CITEȘTE ȘI: Alin Nica, declarat oficial câștigător la președinția CJ Timiș. Rezultatele finale ale alegerilor în județ


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/