Un nou capitol de hoinăreală pentru voluntarii GEC Nera!

Voluntarii de la GEC Nera vor avea parte în acest sfârşit de săptămână de o nouă aventură, în cadrul proiectului „Marea Hoinăreală”, etapa a V-a. Aceştia vor călători prin sălbăticia de pe Cheile Nerei, participând între timp la o serie de concursuri organizate de ei.

Peisajele mirifice de pe râul Nera vor fi vizitate, timp de trei zile, de voluntarii GEC Nera, tinerii pregătind un traseu interesant, mai exact, de la Podul Beiului, spre Lacul Dracului. Plecarea va avea loc în această după-amiază, la ora 16:00, din autogara Oraviţa. Vor merge spre Cârlige, trecând prin Poiana Damian, după care vor poposi într-o pădurice, locul tradiţional de campare. După ce îşi vor pregăti un meniu delicios din produse prăjite la foc de tabără, voluntarii se vor amuza, în cadrul unui concurs, cu câte un moment artistic prezentat de ei, bazat pe calităţi native: un cântec, o poezie, farse sau legende.

CITEŞTE ŞI:Parcul Natural Porţile de Fier este agresat

Drumeţia voluntarilor va continua sâmbătă pe cărările în stâncă şi prin tunelurile de pe Cheile Nerei. Aceştia vor desfăşura activităţi de voluntariat în zona Lacul Dracului, vor monitoriza mediul, pe traseul Cârlige – Lacul Dracului şi retur, pe o lungime totală de 12 km în interiorul rezervaţiei naturale Cheile Nerei din Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa. „În cadrul programului este inclusă şi o vizită la Lacul Dracului, prezentarea legendei din locul respectiv, a punţii suspendate de la Vogiun. De asemenea, tinerii vor afla istoricul Peşterii Boilor, a izvorului Iordanului, a celor 4 tunele, se vor căţăra pe stâncă, pe podul natural din stâncă, şi vor face şi o baie în Nera, dacă vremea va permite”, explică reprezentanţii GEC Nera.

lacul dracului  cheile nerei

CITEŞTE ŞI:GEC Nera, vizită în natură alături de sârbi

Marea hoinăreală nu se va încheia înainte ca tinerii să viziteze şi Valea Rea. Acest lucru se va întâmpla duminică, în ultima zi a excursiei, când va avea loc monitorizarea alternativă a mediului pe o lungime de trei kilometri. Voluntarii vor cunoaşte apoi punctul de belvedere şi marmitele de pe Vale, după care se vor întoarce pe Podul Beiului şi, ulterior, acasă.

„Marea Hoinăreală 2013” este un proiect de interes public pentru monitorizarea alternativă a mediului şi promovarea ecoturismului în Microregiunea Dunăre – Nera – Caraş, realizat în fiecare an, în perioada aprilie – noiembrie.

CITEŞTE ŞI:Reporterii Express de Banat, premiaţi de GEC Nera!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/