Aproape două decenii de jazz la Gărâna!

explo 1000x200

La poalele Semenicului, în Poiana Lupului, ritmurile de jazz au anunțat împrejurimile că a început ediția festivalului de anul acesta. Aseară a fost prima zi de Gărâna Jazz.

Așa cum anunța programul, Festivalul de jazz de la malul lacului de munte, în stațiunea Gărâna, a debutat aseară cu o serie de interpreți de renume, ce au încântat publicul din cele mai îndepărtate zone ale lumii. România, SUA, India și Cuba au fost cele patru țări care și-au trimis interpreții de jazz pe scena din munți ca să ofere iubitorilor muzicii cele mai frumoase momente: Ansamblul de percuție Prezent, Bill Frisell-Big Sur Sextet din SUA, Charles Lloyd (FOTO)- SANGAM  din SUA și India și Peter Sarosi-Azara, România și Cuba.

Bill Frisell și Charles Lloyd sunt nume importante ale scenei mondiale de jazz, iar proiectul prezentat de Charles Lloyd se numește Sangam și face parte din 75 ANIVERSARY  TOUR. Alături de marele artist au fost prezenți alți doi giganți: Zakir Hussain și Eric Harland”, a precizat Marius Giura, directorul festivalului.

Astăzi, de la ora 19:00, continuă muzica de calitate și seria cântăreților din toate colțurile lumii. Locurile de cazare au fost rezervate de luni de zile și corturile sunt unul lângă altul, fapt ce demonstrează că Festivalul de jazz nu este doar o scenă cu câțiva interpreți, ci este un spirit de muzică, aventură și de distracție, devenit trend deja.