GEC Nera, vizită în natură alături de sârbi

Ariile naturale protejate de la granița cu Serbia sunt în atenția GEC Nera și a Direcției Silvice Pančevo. Astfel, voluntarii ONG-ului au pornit la drum pe uscat și pe apă, pentru a verifica starea rezervației naturale Deliblatska Peščara.

Ziua de sâmbătă a fost rezervată de către GEC Nera unei excursii în compania reprezentanților sârbi ai  Direcției Silvice Pančevo. Așadar, atât pe malul stâng al Dunării, cât și pe malul românesc, voluntarii au vizitat zona umedă Labudovo Okno din cadrul rezervației naturale speciale Deliblatska Peščara.

voluntari gec nera

Monitorizarea a vizat în mod special zona strictă de protecţie şi conservare Balta Đurica, încadrată în categoria I – IUCN. Un raport comun privind rezultatele monitorizării va fi pus la dispoziţia factorilor direct interesaţi din Romania şi Serbia. Cu aceeaşi ocazie, voluntarii de la GEC NERA care au participat la eveniment şi voluntarii de la NVO UG «RAMSKE TVRĐAVE» din Ram au promovat prin publicaţii potenţialul turistic al ariilor naturale protejate din România şi Serbia, care sunt situate în imediata apropiere a zonei de frontieră”, precizează Doina Mărgineanu, consilier pentru relații publice al GEC Nera.

gec nera voluntari