Au dat uniforma pe şorţul de bucătar!

Oamenii legii din Caraş-Severin s-au distrat de minune cu ocazia celei de-a şaptea ediţii a concursului de gătit, care a avut loc de această dată la Băile Herculane.

În inedita întrecere s-au înscris cinci echipe, poliţiştii din Reşiţa, Bocşa şi Băile Herculane, bucătarii Serviciului de Investigare a Fraudelor şi colegii lor de la Poliţia de Frontieră. Poliţiştii care se pricep în ale bucătăriei au încercat să impresioneze juriul cu ceva specific zonei în care asigură ordinea şi siguranţa publică. De exemplu, echipa Poliţiei de Frontieră a gătit, aşa cum era şi firesc, preparate din peşte de la Dunăre. Poliţiştii din Bocşa au mizat pe un meniu vegetarian bazat pe ciupercile Pleurotus, din crescătoriile de pe raza oraşului, în timp ce colegii lor de la Investigarea Fraudelor au vrut să impresioneze cu ceva mai rafinat, fructe de mare şi brânzeturi fine. Marele premiu a fost câştigat însă de poliţiştii din Herculane, cu tradiţionala pomană a porcului.

„Este o manifestare extrem de interesantă şi binevenită, aşa că de anul viitor o vom implementa la nivel naţional sau, de ce nu, poate chiar internaţional, având alături colegi de-ai noştri din Bulgaria, Ungaria şi alte state“, a declarat preşedintele SNPPC, Marin Gruia Marin. „Ne bucurăm că am putut fi gazda acestui concurs, organizat şi cu ajutorul Primăriei Băile Herculane. Noi am adus un porc pe care l-am sacrificat pe loc şi am pregătit pomana porcului. Am dorit ca toţi participanţii să se amuze şi să se simtă bine, pentru că acesta a fost lucrul cel mai important“, a spus Radu Ştefan, comandantul Poliţiei Băile Herculane. „Au venit echipe bine pregătite şi cu dorinţă de a găti. Este un mod de socializare şi de a apropia colegii de serviciu între ei. Prezenţa liderilor de la Bucureşti ne dezvăluie că este plăcut ceea ce facem noi aici şi apreciat“, a completat Mircea Cherteş, liderul SNPPC Caraş-Severin.

Peste o sută de oameni ai legii au fost prezenţi la concursul „Poliţiştii bucătari“, organizat de Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual Caraş-Severin, ceea ce dovedeşte succesul de care se bucură această acţiune.