Pompierii voluntari din Oțelu Roșu, pe locul I!

Dacă vineri pompierii voluntari ai serviciilor private s-au aflat în competiție, sâmbătă, 15 iunie, serviciile voluntare ale localităților cărășene și-au pus în concurs abilitățile în caz de intervenție.

Concursul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, organizat de ISU „Semenic”, etapa județeană de anul acesta, a reunit cinci echipe ce s-au luptat pentru primele locuri de pe podium și alte două care au venit să țină galerie. „În concurs s-au înscris cinci echipe, iar alte două s-au prezentat fără a concura, însă cu gândul de a învăța. Astfel, s-au întrecut pentru un loc în etapa interjudețenă serviciile voluntare din Oţelu Roşu, Reşiţa, Târnova, Slatina Timiș şi Ezeriș. În final, câștigătorea acestei etape a fost desemnată echipa din Oțelu Roșu. Din tribune, atmosfera a fost susţinută de către membrii SVSU din Obreja și Gârnic, care au promis că anul viitor vor fi pregătiți să concureze”, a precizat Ancuța Balint, purtător de cuvânt la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență „Semenic”.

CITEȘTE ȘI: FOTO: CONCURS PENTRU SIGURANȚA CETĂȚEANULUI

Dacă anul trecut cei mai pricepuți s-au dovedit a fi voluntarii de la Târnova, la cele trei probe din concurs de anul acesta, ștafeta 4×100 m, pista cu obstacole 100 m și dispozitivul de intervenție, echipa orașului Oțelu Roșu a reușit să se claseze pe primul loc la fiecare probă. Astfel, a fost desemnată campioană absolută a etapei județene și va reprezenta Caraș-Severinul la etapa interjudețeană ce se va desfășura la începutul lunii iulie, în județul Mehedinți. Pe locul II în concurs s-au clasat serviciile voluntare din Slatina Timiș, iar pe locul al III-lea s-a aflat echipa de la Reșița.

Anul trecut, etapa interjudețeană a acestui concurs a fost găzduită de județul Caraș-Severin, în stațiunea Băile Herculane.  Aceste servicii voluntare sunt un real ajutor pentru ISU „Semenic”, mai ales dacă voluntarii sunt bine pregătiți. Tocmai de aceea, astfel de concursuri ajută la verificarea nivelului de pregătire.

banner 1000 x 100 hd