Nici reprezentanții din Sănătate nu înțeleg logica președintelui Dunca

img 0094

Ideile avute de președintele Romeo Dunca în ultimii 2 ani i-au uimit pe mulți. Mulți au fost și cei care i-au spus că nu merge pe drumul cel bun, dar a considerat că știe el mai bine. Așa că a dat cu piciorul proiectelor pentru reabilitarea staționarelor doar ca să treacă acum și modularul în barca proiectelor nefăcute. Încurcate sunt căile domnului președinte, atât de încurcate încât nici reprezentanții din Sănătate nu le înțeleg.

Staționarele Spitalului Județean de Urgență Reșița se refac datorită voluntarilor. Chiar și cel de la Bozovici, care se află tot sub oblăduirea Consiliului Județean, va fi transformat de primăria din localitate, care s-a dovedit mai harnică decât administrația județeană și a și câștigat o finanțare de peste 7 milioane de lei prin PNRR în acest sens.

Dacă ne referim la modular, acolo e altă mâncare de pește. Un proiect vehiculat pentru prima dată în timpul mandatului Dunca (mai exact, în noiembrie 2020) s-a conturat ca fiind un eșec din fașă, în condițiile în care, și dacă ar fi venit banii pentru ridicarea construcției, Consiliul Județean ar fi trebuit să scoată din piatră seacă peste 6 milioane de euro pentru dotările necesare! Asta doar pentru câteva zeci de paturi. Mai are rost să spunem că s-a făcut un întreg scandal pe tema terenului unde urma să se ridice modularul? Care a trebuit eliberat de îndată? Sau că, la un moment dat, președintele Dunca a spus că s-a semnat deja contract de finanțare pentru modular, dar că nu știe cu cine? Sau că va renunța la Staționarul 3, indiferent dacă va exista sau nu un spital modular?

CITEȘTE ȘI: 

IREAL. Președintele Dunca habar nu are cu cine a semnat contractul de finanțare pentru spitalul modular!

Romeo Dunca o ține una și bună: „La Staționarul 3 se va renunța clar, cu sau fără spital modular!”

Răzgândirile și schimbările de plan sunt multe, iar pe unele dintre ele nici măcar cei din Sănătate nu le înțeleg. Chiar ieri, într-o ședință susținută la Prefectură, reprezentantul Guvernului în teritoriu l-a întrebat pe directorul Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin ce a înțeles din deciziile conducerii județului în legătură cu Spitalul Județean de Urgență.

„Dacă plecăm de la faptul că au fost accesate proiecte europene cu privire la reabilitarea celor trei staționare și între timp s-a renunțat, nu am înțeles această situație. Dar una peste alta este un atribut exclusiv al proprietarului. Cu privire la spitalul modular, cred că este o soluție care la ora actuală este generată de scăderea numărului abrupt a cazurilor de COVID-19. Staționarul 3 din Reșița poate să facă la ora actuală față numărului de infectări. Nu am înțeles de ce s-a renunțat la reabilitarea celor 3 staționare, dar pe modular, da, având în vedere scăderea cazurilor de COVID-19.”, a fost răspunsul directorului DSP, Dan Miloș.

dan milos dsp prefectura

Tot cu referire la situația de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, șeful DSP a apreciat ajutorul de peste 14 milioane de lei primit de unitatea medicală la finalul anului trecut. „Pentru partea de finanțare, este extraordinar ce s-a întâmplat la sfârșitul anului 2022, în sensul că Guvernul României a disponibilizat sume importante pentru arieratele care au fost făcute de către Spitalul Județean de Urgență Reșița. Cred că este o gură de oxigen această disponibilizare de resurse financiare de la nivel central. Problema este de a nu mai fi făcute în continuare arierate, datorii. Dar este o chestiune, la ora actuală, având în vedere subfinanțarea sistemului de sănătate, este greu de a face o previziune asupra a ceea ce se va întâmpla la nivel de management.”, a mai spus Dan Miloș.

CITEȘTE ȘI: 

Modularul de la Reșița scoate din buzunarele cărășenilor 6 milioane de euro! Cam cât toate staționarele la un loc!

Aproape 600.000 de lei penalizare și o bilă neagră la ADR Vest după renunțarea la reabilitarea celor trei staționare

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/