Romeo Dunca o ține una și bună: „La Staționarul 3 se va renunța clar, cu sau fără spital modular!”

Chiar dacă finanțarea proiectului privind construirea spitalului modular rămâne în continuare sub semnul incertitudinii, iar la Staționarul 3, cu ajutorul societății civile, au început de luni lucrări ample de reparații, președintele Romeo Dunca susține că se va renunța la acest corp de clădire ce aparține Spitalului Județean de Urgență Reșița.

Staționarul 3, cunoscut drept Spitalul TBC, nu va fi demolat, așa cum declara până nu demult Romeo Dunca, dar nici nu va rămâne funcțional. Momentan, conducerea Consiliul Județean Caraș-Severin nu a luat o hotărâre nici în privința implementării sau nu a proiectelor pentru Staționarele 1 și 2, care au în vedere creșterea eficienței energetice și utilizarea energiei din surse regenerabile și care au fost cuprinse în lista de finanțare a Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

Pentru a merge mai departe cu aceste proiecte, instituția județeană ar trebui să suporte cheltuieli neeligibile de aproximativ 15 milioane de lei. „Până în 15 iunie trebuie să dăm un răspuns la ADR Vest legat de ce facem cu finanțarea pentru cele trei staționare. La Staționarul 3 se va renunța clar. Nu-l demolăm, dar nu vom mai funcționa acolo. N-am renunțat la Staționarele 1 și 2 (n.r. – cu referire la proiectele de eficientizare energetică), așteptăm să vedem ce se întâmplă cu spitalul modular. Dacă spitalul modular va fi finanțabil, atunci vom renunța la Staționarul 2 și vom face Staționarul 1, deși efortul financiar va fi deosebit de mare, pentru că și azi dacă am începe n-am avea posibilitatea să suportăm contribuția chiar de la prima factură.”, a declarat președintele CJ, la finalul ședinței de Consiliu Județean.

Sub semnul incertitudinii rămâne deocamdată și construirea spitalului modular, proiect pe care președintele Dunca îl vedea realizat până la sfârșitul acestui an. „Nu avem nici un răspuns vizavi de acceptarea la finanțare a spitalului modular. Dacă primim finanțare, atunci lucrurile sunt clare. Oricum, în ambele situații, vom avea temă de casă pentru că avem nevoie de sume enorme, fie că facem cele două staționare, fie că facem numai unul, plus modularul, este vorba de zeci de milioane de lei pe care trebuie să le găsim și suntem într-o situație în care stăm destul de rău cu gradul de îndatorare.”, a mai precizat Romeo Dunca.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/