O comună din Caraș-Severin, pe locul 2 la capitolul vaccinare în județ

Platforma RO Vaccinare a publicat situația persoanelor imunizate cu cel puțin o doză în fiecare localitate din țară. La nivelul județului Caraș-Severin, un județ reticent la vaccinarea împotriva COVID-19, o comună a reușit să intre în top 3, alături de cele două municipii, deși nu beneficiază de un centru de vaccinare.

Platforma RO Vaccinare a publicat lista cu localitățile din România în funcție de numărul persoanelor imunizate. În tabel se face raportarea la numărul total de locuitori, chiar dacă vaccinul nu a fost încă aprobat pentru toate categoriile de vârstă. Așadar, conform celor mai recente cifre, dacă ne raportăm și noi, la nivel de județ, la totalul locuitorilor, fără să mai ținem cont de vârstă și utilizăm numărul anunțat de Direcția de Sănătate Publică – 316.902 – rezultă că în Caraș-Severin procentajul vaccinaților este de doar 15,93%!

Cum stăm la nivel de localități, conform RO Vaccinare?

leader board 728 x 90 px

Pe primul loc, așa cum era de așteptat, se află Reșița, cu 17.924 de persoane vaccinate, adică 21,23%. Surpriza vine de pe locul 2, acolo unde se clasează comuna Văliug. Din cei 760 de locuitori, 153 s-au imunizat, adică 20,13%. Pe locul 3 este Caransebeșul, cu o rată de vaccinare de 19,27%.

La polul opus, cei mai reticenți cărășeni la vaccinare trăiesc în Socol – 3,90%, Șopotu Nou – 3,04% și Cornereva – 2,39%.