Felix Borcean: „Cei mai mulți bani din ultimii ani s-au alocat către Pedagogic!”

Mai mulți profesori de la Colegiul Național C. D. Loga s-au sesizat după ce administrația publică locală a mutat coșurile de baschet de la școală în parcul de agrement Teiuș, la terenul nou asfaltat.

De la aceste detalii, discuțiile au degenerat până la acuze grave că la C. D. Loga s-au făcut lucrări de mântuială. Consiliera USR Sanda Bistrean a transmis doleanțele directoarei școlii în plenul Consiliului Local cu privire la readucerea unor panouri de baschet, pe care angajații primăriei le-au folosit la un alt teren de sport din parcul Teiuș sau remontarea vechilor uși din lemn la intrarea principală și la cabinetul medical.

C. D. Loga a fost desemnat bază de practică pedagogică și, în baza ordinului de Ministru se constituie Consorțiu pentru coordonarea practicii pedagogice și oferirea activităților de mentorat studenților, care doresc să desfășoare practica pedagogică în județul Caraș-Severin. Noi, profesorii de la Colegiul Național C. D. Loga, solicităm realizarea unui teren de sport în aer liber, conform proiectului inițial. Apoi, două panouri de baschet au fost luate fără acordul conducerii școlii, putea măcar să fie anunțată conducerea. Solicităm și montarea vechilor porți, de la intrare și de la cabinetul medical, care au fost demontate în vederea recondiționării”, a precizat consiliera Sanda Bistrean, care a dat citire unei scrisori deschise semnată de 75 de cadre didactice de la C. D. Loga.

leader board 728 x 90 px

Primarul Felix Borcean i-a răspuns consilierei că nu este spațiu pentru un teren în aer liber, în condițiile în care la câțiva metri se află cea mai nouă sală de sport din oraș construită în cadrul proiectului campusului preuniversitar, un proiect moștenit și pe care cu greu și cu bani mulți Primăria Caransebeș l-a scos la liman.

Doamna directoare, cei mai mulți bani din ultimii ani s-au alocat către Pedagogic. Reabilitarea fațadei a costat 2,5 milioane de lei, curtea interioară la fel, tot pe banii primăriei. Poate lumea nu știe că noi plătim în continuare un credit, singurul pe care-l are primăria, tot pentru Liceul Pedagogic. E din vina noastră, că am făcut școala asta să arate cel mai bine din Caransebeș. Cum ați venit acum cu 200 de semnături, puteați și când s-a scris proiectul să ziceți…, de ce nu v-ați opus când s-a făcut proiectul campusului? Nu v-am ajutat? Și acum îmi spuneți de coșurile de baschet? Păi decât să stea nefolosite le folosim în altă parte.”, a menționat primarul Felix Borcean, care a mai adăugat că investiții de o asemenea anvergură nu s-au făcut în ultimii ani la nicio școală în municipiul Caransebeș.

Lucrul primordial ce se poate face la Colegiul Național C. D. Loga este asfaltarea curții interioare, a menționat consilierul PSD Valentin Dascălu. Cât privește dispariția ușilor care ar fi trebuit recondiționate, se pare că firma care a lucrat la liceu le-a tăiat la demontare și în prezent tot ceea ce s-ar putea face este ca administrația publică să facă uși noi după modelul celor care au existat la liceul pedagogic pentru a se încadra în arhitectura clădirii, așa cum a fost ea odată.