Un drum de mare viteză va lega Oltenia de Banat. A fost lansată licitația pentru proiectare

Un drum de mare viteză între Craiova și Lugoj, care va avea o lungime de 250 de kilometri, ar urma să lege Oltenia și Banat. Ministrul Transporturilor a anunțat că a fost lansată, astăzi, licitația pentru proiectare.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunțat că astăzi a fost lansată licitația pentru proiectarea unui drum important pentru zona de vest a țării. Este vorba de o șosea de mare viteză între Craiova și Lugoj, care va lega Oltenia și Banat. Noul drum va avea o lungime de 250 de kilometri, iar reprezentanții ministerului vor realiza o analiză pentru a stabili dacă va fi autostradă sau un drum expres.

Licitația are la bază noul caiet de sarcini cu termene și plăți mult mai clare, care să nu mai rezulte în sincope la derulare. Profilul drumului, autostradă sau drum expres, va rezulta din analiza cost-beneficiu, el putând să varieze pe sectoare, în funcție de costuri și dificultatea terenului. Din contract va reieși un studiu de fezabilitate cu grad foarte mare de detaliu, așa-numitul “preliminary design” (proiect tehnic “preliminar”), astfel încât o licitație design&build ulterioară să aibă majoritatea riscurilor (de ex. geotehnice) eliminate, dar să permită inovație și adaptare la tehnologia constructorului”, a declarat Cătălin Drulă.

leader board 728 x 90 px

Cu o valoare estimată de până la 127 de milioane de lei, acesta ar putea fi cel mai mare contract pentru un studiu de fezabilitate licitat vreodată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Durata contractului este de 43 de luni, din care 36 de luni sunt puse la dispoziție pentru realizarea studiului de fezabilitate. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 12 iulie.