Tot mai aproape de începerea lucrărilor de modernizare a Căii Stan Vidrighin din Timișoara. Liniile de tramvai vor fi înierbate

Primăria Timișoara este tot mai aproape de a începe lucrările de modernizare a Căii Stan Vidrighin, la finalul cărora liniile de tramvai vor fi înierbate. În această perioadă, municipalitatea caută diriginte de șantier pentru investiție.

Primăria Timișoara intenționează să modernizeze un important bulevard din oraș. Este vorba de Calea Stan Vidrighin, care urmează să intre în reparații pe întreaga sa lungime de 1,8 kilometri. În luna martie a acestui an, reprezentanții municipalității au semnat contractul cu firma care a câștigat licitația privind proiectarea și execuția lucrărilor, și anume Porr Construct.

În urmă cu câteva zile, Primăria Timișoara a mai lansat o licitație publică, în vederea găsirii unui diriginte de șantier pentru obiectivul „Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, Traseu 2, Calea Stan Vidrighin”.

leader board 728 x 90 px

Serviciul de asistenţă tehnică de specialitate prin diriginţi de şantier constă în verificarea realizării corecte a execuţiei lucrărilor de construcţie în conformitate cu cerinţele impuse în caietul de sarcini şi cu respectarea reglementărilor legale în vigoare. Tipul lucrărilor care fac obiectul prezentului obiectiv de investiții sunt: reabilitarea liniei cale de tramvai amplasată în axul străzii, în platformă proprie; reabilitarea părții carosabile, amenajarea de trotuare şi piste pentru biciclete, amenajare zone verzi, etc. Dirigintele de şantier va asigura asistenţă tehnică de specialitate prin diriginţi de şantier pentru lucrările aferente obiectivului de investiţii atât pe perioada execuţiei lucrărilor (34 luni) cât şi în perioada de garanţie a lucrărilor executate, până la efectuarea recepţiei finale a acestora (60 luni).”, scrie în anunțul de participare la licitația publică.

Valoarea totală estimată pentru achiziția serviciilor de asistență tehnică prin diriginți de șantier este de 911.000 lei, iar termenul-limită pentru primirea ofertelor este data de 8 iulie, la ora 15.00.

Lucrările de modernizare a Căii Stan Vidrighin vor presupune, printre altele, amenajarea a zece stații de tramvai, schimbarea liniilor de tramvai pe ambele sensuri, care vor fi și înierbate, amenajarea de piste de biciclete, dar și a 12.000 mp de spațiu verde. Valoarea investiției este de aproape 17 milioane de euro, iar Primăria Timișoara încearcă să obțină fonduri europene pentru finanțarea obiectivului.