Fântâna cu pești din Timișoara, estetizată prin creativitatea viitorilor artiști plastici din oraș

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Elevii și profesorii de la Liceul de Arte din Timișoara înfrumusețează, în aceste zile, plăcile care împrejmuiesc Fântâna cu pești din centrul orașului, obiectiv aflat în reabilitate. 

E ultima lună de școală, iar elevii și dascălii de la Liceul de Arte din Timișoara vor să o încheie într-o notă de bucurie și creativitate. Pentru câteva zile, ei se vor afla în centrul orașului ca să ducă la bun sfârșit o misiune artistică și educativă. Astfel, viitorii artiști plastici și arhitecți vor participa la workshopuri artistice de estetizare a panourilor OSB care împrejmuiesc șantierul de la Fântâna cu pești.

„Poate ați trecut recent prin centru și ați observat că Fântâna cu pești este în renovare, iar șantierul este împrejmuit cu panouri OSB, care atât pentru ochiul artistului, cât și al trecătorului nu sunt foarte frumoase. Pentru o experiență vizuală plăcută și pentru a oferi elevilor ocazia de a participa la un proiect interesant, cu maximă vizibilitate, liceul nostru a avut inițiativa înfrumusețării acestui obiectiv din centrul Timișoarei.”, a spus directorul școlii, Denisa Elena Borlean.

Proiectul care a demarat la începutul săptămânii este organizat cu sprijinul primăriei și al casei de cultură.

STPT job 1000x200

Monumentul, construit în 1957, este în reparații capitale. Va fi refăcută întreaga structură subterană a fântânii, se vor restaura elementele ornamentale și se are în vedere un nou concept al jocurilor de apă și lumini. Lucrările sunt estimate să coste peste 640.000 lei, iar banii provin din bugetul local. Totul trebuie să fie gata, conform contractului, în februarie 2022.

Lucrările au fost reluate în luna aprilie a acestui an, după ce vara trecută, la scurt timp de la demararea lor, au fost oprite din ordinul fostului primar, Nicolae Robu. „Este absurd ca peste vară, când lumea iese, se bucură de oraș, acolo să găsească o împrejmuire. Acolo e o intervenție capitală, trebuie schimbate pompele, deci este o lucrare mai amplă. Aceste pompe încă mai funcționează, cu nevoie unor intervenții de reparații curente.”, spunea, la acea dată, Nicolae Robu.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/