Noi măsuri de relaxare începând de mâine. Doar pentru unii cărășeni!

Prefectura cărășeană anunță noi măsuri de relaxare începând de mâine. De fapt, de aceste măsuri se vor bucura numai persoanele vaccinate, cele care se testează sau (în unele cazuri) cărășenii care au trecut recent prin boală.

Veste bună și nu prea pentru cărășeni. Prefectul Cristian Gâfu anunță noi măsuri care intră în vigoare din 1 iunie. De acestea se vor bucura însă doar o partea a cărășenilor: cei vaccinați, cei care și-au efectuat un test PCR sau unul rapid și cei care au trecut recent prin boala COVID-19.

Hotărârea de astăzi prevede că noile reguli se aplică, spre exemplu, în cazul competițiilor sportive. Participarea ca spectator este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și în cazul cărora au trecut 10 zile de la rapel, persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. Una dintre aceste condiții trebuie să o îndeplinească și sportivii profesioniști, legitimați și/sau de performanță pentru a derula activități de pregătire fizică în bazine acoperite sau aflate în aer liber sau în spații închise. La fel și cărășenii care doresc să participe la procesiuni și/sau pelerinaje religioase.

În cazul în care doriți să participați la activitățile instituțiilor muzeale, bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizuală, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare, de artă și de meserii, precum și la evenimentele culturale în aer liber nu mai contează dacă ați trecut prin boală. Singurele condiții pentru a vă fi permis accesul este vaccinul, testul PCR (maximum 72 de ore) sau testul rapid (vechi de maximum 24 de ore).

O altă decizie sensibilă vizează accesul la restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau al altor unități de cazare. Undă verde vor primi de mâine doar persoanele vaccinate. La fel se va întâmpla și în cazul unităților în care își desfășoară activitatea operatori economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Persoanele fizice sunt obligate să facă dovada vaccinării sau a testărilor prin prezentarea documentelor pe suport hârtie sau în format electronic.

Hotărârea de astăzi poate fi consultată accesând linkul: https://cs.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/33/2021/05/HCJSU_70_31_05_2021.pdf

La această dată, în Caraș-Severin sunt vaccinate 46.617 persoane cu ambele doze.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/