Audiați de procurorii anticorupție pentru „șmecherii imobiliare” în Primăria Reșița! (UPDATE)

consilieri locali resita

Consilierii locali din Reșița sunt așteptați astăzi și mâine la sediul DNA Timișoara pentru a da explicații într-un dosar penal ce vizează închirierea la preț de chilipir a unui spațiu comercial situat în centrul municipiului!

Primarul Nelu Popa dezvăluia ieri, într-o conferință de presă, că aleșii locali urmează să dea cu subsemnatul procurorilor anticorupție, fără să știe însă în ce speță. „Au fost convocați la Timișoara, la DNA, pentru nu știu ce ședință de Consiliu Local de acum doi ani. Nu cunosc amănunte, nici nu este treaba mea. (…) Toată șandramaua asta se întâmplă pe baza unei reclamații făcute, probabil, de vreun om nebun!”, spunea edilul-șef.

Amănunte despre motivele prezenței consilierilor locali la DNA a oferit, aseară, vicepreședintele PSD Caraș-Severin, Ionuț Popovici, cel care pare să fi denunțat „logica administrativ-imobiliară a Primăriei Reșița” organelor de cercetare penală. Într-un clip video postat pe pagina sa de Facebook, politicianul a vorbit despre „cum pot fi mulțumiți postacii, apropiații primarului sau activul de partid cu resursele statului român, cu patrimoniul orașului” printr-o „șmecherie imobiliară”.

În 2019, relatează Popovici, Primăria concesionează unei societăți comerciale un spațiu de aproape 100 mp situat în centrul civic. Doi ani mai târziu, din cauza unor datorii acumulate de societatea respectivă către stat și a riscului de a intra în faliment, chestiune similară cu pierderea spațiului comercial, contractul se cesionează către o altă firmă. Câteva luni mai târziu, într-o ședință a Consiliului Local, întrunit de îndată (!), se cesionează din nou spațiul comercial din centru către o altă firmă. Care și ea subînchiriază mai departe către alte societăți. „Având acceptul Primăriei, cu câteva mii de euro lunar chirie. Primăria oferă pe tavă pentru 49 de ani spațiul cu suma de 67 de euro lunar!”, subliniază Ionuț Popovici.

Social-democratul nu se oprește însă aici. Anunță apariția unui adevărat serial în care va prezenta „neregulile din Primăria Reșița: închirieri, concesiuni, cumpărări, vânzări de terenuri și alte proprietăți, angajări, contracte cu dedicație, bani cheltuiți pe documentație absurdă și inutilă”!

dacus 05 iulie 2024

Denunțul lui Popovici e mai degrabă o ripostă la atacurile din spațiul public și plângerile penale, făcute pe numele său de data asta, de către Romeo Dunca, apropiatul primarului Nelu Popa. Cel mai recent, cum că ar fi furat un buldoexcavator. În plus, probabil că n-a uitat nici cum cei doi chemau buldozerele să-i demoleze un magazin situat în apropierea Spitalului Județean de Urgență Reșița. E răfuială în toată regula! Iar asta o confirmă și faptul că Popovici a atacat iar în instanță o ordonanță de clasare a procurorului într-un dosar în care e vizat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

UPDATE, ora 9.30

Consilierii locali din Reșița ce urmează să fie audiați la DNA Timișoara spun că Ionuț Popovici a urmărit să creeze doar confuzie prin cele relatate aseară, pe pagina sa de Facebook, în sensul că declarațiile pe care urmează să le dea aleșii locali în fața procurorilor nu au nicio legătură cu spațiul comercial din centrul civic concesionat unei societăți comerciale. În realitate ar fi vorba despre o cu totul altă speță, care n-a fost deocamdată dezvăluită. Cel mai probabil, vor exista declarații oficiale după ieșirea de la audieri.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/