NEWS ALERT. Fost șef în Jandarmerie, condamnat pentru constituirea unui grup infracțional și nerespectarea regimului armelor!

Tribunalul Caraș-Severin a dat a doua sentință de condamnare la închisoare în dosarul armelor, în care sunt anchetate mai multe persoane implicate în eliberarea ilegală a permiselor de vânătoare!

Ioan Pop, fost șef în Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, a ales și el într-un final calea sincerității și a fost de acord să semneze cu procurorii DIICOT un acord de recunoaștere. În prealabil o făcuse și omul de afaceri Florin Negru, care s-a ales cu an şi zece luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere timp de 2 ani. Pop, liderul grupării infracționale, după cum a reținut DIICOT, a semnat acordul de recunoaștere a vinovăţiei pentru săvârşirea infracţiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fals intelectual și favorizarea făptuitorului. Tribunalul Caraș-Severin a admis acordul lui Pop cu procurorul de caz și i-a aplicat inculpatului pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de 3 ani. Pe durata termenului de încercare, Ioan Pop e obligat să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Caransebeş, Consiliului Judeţean Caraş-Severin, ori altei instituţii stabilite de către serviciul de probaţiune, pe o perioadă de 60 de zile.

Procurorii de la Combaterea Crimei Organizate din Caraș-Severin au stabilit că „gruparea a fost constituită de Ioan Pop, care s-a impus ca lider al grupului, nu atât prin aptitudini de lider de grup (deși anterior a manageriat o structură din cadrul IJJ Caraș- Severin) cât prin aceea că a fost cel care a avut ideea inițierii unui asemenea grup, a avut capacitate de a angrena persoane cu aptitudini necesare realizării scopului grupării, respectiv colonelul Nicolae Cernea, fost ofițer în cadrul SAESP Caraș-Severin, și actualul șef al serviciului. De asemenea, Ioan Pop s-a impus ca lider al grupării datorită aportului material adus la grup fiind cel care a dispus de disponibilitatea de înființare unei școli care asigura eliberarea certificatelor de absolvire a cursurilor teoretice și practice necesare obținerii permisului de port armă, fiind singura școală de acest gen din județul Caraș-Severin”.

CITEȘTE ȘI:

Prima condamnare în dosarul falselor permise de portarmă! A spus tot despre foștii șefi din Poliție și Jandarmerie!

NEWS ALERT. Mascații au descins pentru dezarmarea falșilor vânători, care ucid cu arma pusă în mână pe șpagă!

Foștii șefi din Jandarmerie și Poliție, lideri de grup infracțional, rămân arestați în dosarul armelor! Sunt pericol public!

19 suspecți anchetați de DIICOT în dosarul armelor din Caraș-Severin!