19 suspecți anchetați de DIICOT în dosarul armelor din Caraș-Severin!

Odată cu semnarea acordurilor de recunoaștere a faptelor de către trei dintre cei cinci inculpați arestați preventiv în dosarul permiselor de portarmă eliberate cu încălcarea flagrantă a legii au fost dezvăluite și numele altor persoane vizate de ancheta DIICOT.

După ce șefii din Jandarmerie și Poliție acuzați că au constituit un grup infracțional organizat, Ioan Pop și Nicolae Cernea, au scăpat de arestul preventiv, ca urmare a acordurilor încheiate cu procurorul privind recunoașterea vinovățiilor, s-a aflat și dimensiunea reală a afacerii puse la cale de aceștia. Oamenii legii anchetează activitatea altor 19 persoane, toate deocamdată având calitatea de suspect. 

Este vorba despre Laurenţiu Ciprian Roşca, Sergiu Rusu, Constantin Cristi Chiru, Walter Otescu, Ionel Liviu Balint, Ion Borcilă, Marius Vicenţiu Cîrciu, Ianăş Cristian Cocie, Ioan Duicu, Diana Adriana Jurchescu, Adina Sorina Lupulescu, Sebastian Tiberiu Mărgineanţu, Emanuel Dinel Micşa, Mihail Benghia, Walter Gheorghe Florea, Lazăr Ionuţ Juriţa, Ionuţ Flaviu Marişescu, Constantrin Dănuţ Marişescu, Constantin Alin Margan și Adrian Precum Mozici.

„În fapt, s-a reținut că, începând cu anul 2017, la nivelul județului s-a constituit un grup infracțional organizat format din șeful unui serviciu din cadrul unei instituții aparținând MAI, un ofițer și 3 agenți de poliție din același serviciu, precum și administratorul și angajatul unei societăți comerciale autorizate în domeniul armelor și munițiilor. La grupul inițial constituit, au aderat, ulterior, și alte persoane, fără calitate specială, scopul fiind obținerea unor beneficii de la persoane care intenționau să obțină autorizația de procurare a unei arme sau de la persoane care dețineau deja arme și care săvârșeau diverse infracțiuni sau contravenții la regimul armelor și munițiilor”, informează DIICOT.