Zeci de echipamente de oxigen, oferite gratuit timișorenilor pentru a se trata acasă de Covid-19

echipament oxigen

61 de persoane infectate cu noul coronavirus au primit echipamente de oxigen gratuit din partea Primăriei Timișoara pentru a se trata acasă, în ultima săptămână. Aparatele au fost distribuite în cadrul Proiectului Oxigen pentru Timișoara.

Un sprijin important este oferit de Primăria Timișoara persoanelor infectate cu noul coronavirus care se tratează acasă. Direcția de Asistență Socială din cadrul instituției informează că, în ultima săptămână, prin Proiectul Oxigen pentru Timișoara au fost solicitate și livrate la domiciliu 61 de echipamente de oxigen. Aceste aparate sunt oferite gratuit persoanelor cu Covid-19 care sună la numărul de telefon 0356 981.

Direcția de Asistență Socială asigură în cadrul acestui proiect dispeceratul serviciului, distribuirea concentratoarelor către pacienții inserați pe platformă de către medicul de familie (sau medicul specialist) care au nevoie de concentratoare și/sau pulsoximetre. Echipele constituite la nivelul Direcției de Asistență Socială livrează concentratoarele la domiciliul pacientului cu COVID-19 înscris pe platformă, asigură instruirea acestuia și aparținătorilor pentru instalare și folosire. De asemenea, o echipă a Direcției de Asistență Socială ridică concentratoarele de la domiciliu persoanei în momentul în care aceasta nu mai are nevoie și îl predă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumofiziologie Victor Babeș în vederea nebulizării. După nebulizare concentratoarele se predau către Fundația FITT pentru completare kit”, a informat Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara.

De la operaționalizarea Proiectului Oxigen pentru Timișoara au fost distribuite peste 1.300 de concentratoare si pulsoximetre bolnavilor de Covid-19 din oraș și din județul Timiș.