Senator USR de Timiș: „Suntem într-o situație foarte gravă. Cel mai înțelept din partea președintelui ar fi să propună pe cineva din PNL care să coaguleze coaliția”

raoul trifan senat

USRPLUS își dorește refacerea coaliției de guvernare alături de PNL, tot fără liberalul Florin Cîțu în fruntea viitorului Executiv. Senatorul de Timiș Raoul Trifan vorbește despre mai multe crize care, suprapuse, au dus la situația gravă în care se află țara noastră și care, pentru a fi gestionate eficient, au nevoie de stabilitate la nivel guvernamental.

„Eu m-aș fi așteptat ca cei de la PNL să coboare cu picioarele pe pământ și să își dea seama că domnul Cîțu nu este o persoană care să poată coagula coaliția în jurul său, cred că este clar pentru toată lumea, în momentul acesta, acest lucru și să vină cu o propunere de premier care să fie competent și să mergem mai departe. Să reformăm coaliția, să mergem mai departe cu reformele pe care le-am propus și să trecem peste toate aceste crize. Avem criza sanitară, a prețurilor, a energiei. Suntem într-o situație foarte gravă și cred că asta ar fi cel mai înțelept din partea domnului președinte: să propună pe cineva din PNL care să poată coagula coaliția.”, a declarat senatorul Raoul Trifan.

USR a mers la Cotroceni cu propunerea ca Dacian Cioloș să fie cel care va primi mandat să formeze un nou guvern.

„Dacă colegii noștri nu o vor face și dacă este clar că pentru a reveni la o situație stabilă avem nevoie de o propunere de premier din partea USRPLUS, noi o vom face, în persoana lui Dacian Cioloș. Dar nu o vom face doar de dragul de a face o propunere și apoi să pice în Parlament. Noi vrem, înainte de toate, stabilitate pentru guvernare. Dacă va fi clar că prin propunerea unui premier din partea USRPLUS vom ajunge la această stabilitate, noi vom face această propunere și vom vedea dacă domnul președinte o va accepta ca să o trimită mai departe spre Parlament.”, a explicat senatorul USRPLUS.

Guvernul Florin Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură, în 5 octombrie, cu 281 de voturi. Consultările președintelui cu partidele politice au loc, luni, cu începere de la ora 12. După întâlnire, Dacian Cioloș a afirmat că președintele a confirmat că nu a primit nicio propunere de premier. Liderul USR a repetat că este propunerea partidului pentru funcția de premier, iar președintele i-a spus că „va analiza foarte serios”.