Tribunalul Caraș-Severin a dat a doua sentință de condamnare la închisoare în dosarul armelor, în care sunt anchetate mai multe persoane implicate în eliberarea ilegală a permiselor de vânătoare!
Ioan Pop, fost șef în Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, a ales și el într-un final calea sincerității și a fost de acord să semneze cu procurorii DIICOT un acord de recunoaștere. În prealabil o făcuse și omul de afaceri Florin Negru, care s-a ales cu an şi zece luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere timp de 2 ani. Pop, liderul grupării infracționale, după cum a reținut DIICOT, a semnat acordul de recunoaștere a vinovăţiei pentru săvârşirea infracţiunilor de: constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la nerespectarea regimului armelor și munițiilor, complicitate la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fals intelectual și favorizarea făptuitorului. Tribunalul Caraș-Severin a admis acordul lui Pop cu procurorul de caz și i-a aplicat inculpatului pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de 3 ani. Pe durata termenului de încercare, Ioan Pop e obligat să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Caransebeş, Consiliului Judeţean Caraş-Severin, ori altei instituţii stabilite de către serviciul de probaţiune, pe o perioadă de 60 de zile.
Procurorii de la Combaterea Crimei Organizate din Caraș-Severin au stabilit că „gruparea a fost constituită de Ioan Pop, care s-a impus ca lider al grupului, nu atât prin aptitudini de lider de grup (deși anterior a manageriat o structură din cadrul IJJ Caraș- Severin) cât prin aceea că a fost cel care a avut ideea inițierii unui asemenea grup, a avut capacitate de a angrena persoane cu aptitudini necesare realizării scopului grupării, respectiv colonelul Nicolae Cernea, fost ofițer în cadrul SAESP Caraș-Severin, și actualul șef al serviciului. De asemenea, Ioan Pop s-a impus ca lider al grupării datorită aportului material adus la grup fiind cel care a dispus de disponibilitatea de înființare unei școli care asigura eliberarea certificatelor de absolvire a cursurilor teoretice și practice necesare obținerii permisului de port armă, fiind singura școală de acest gen din județul Caraș-Severin”.
CITEȘTE ȘI:
19 suspecți anchetați de DIICOT în dosarul armelor din Caraș-Severin!