Nereguli la producătorii de pâine!

Peste 40 de producători și distribuitori de produse de panificație au intrat în vizorul acțiunilor de control ale Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului. Neregulile găsite de autoritățile competente pun sub semnul întrebării calitatea și igiena produselor pe care le cumpără cărășenii.

În urma controalelor, foarte mulți comercianți de produse de panificație au fost sancționați contravențional cu amenzi. Șaisprezece operatori economici au primit amenzi în cuantum de 16.000 de lei din cauza etichetelor incomplete care însoțeau produsele puse în vânzare.

Mai mult decât atât, peste opt sute de kilograme de produse de panificație, în valoare de aproape trei mii de lei, au fost oprite temporar de la comercializare până la remedierea deficiențelor de etichetare.

Alți șapte operatori economici din domeniul panificației au fost arși de controale cu amenzi în cunatumul de cinci mii de lei, tot din cauza dezinteresului în ceea ce privește etichetarea.

De asemenea, au mai fost aplicate amenzi în cuantum de 16 mii de lei pe motivul că la data și ora controlului comercianții expuneau pentru vânzare diverse sortimente de pâine pe care nu era afișate la loc vizibil prețul și celelalte caracteristici ale produsului.

Foto: arhivă

tmc 640

Comments

  1. Gabi says:

    La Soceni n-au casa de marcat! Sa fie evaziune, oare?