Cât de tâmpit poate fi un primar, domnule Robu?

Învins în propriile sondaje de pe pagina sa de Facebook, Nicolae Robu şi-a dat seama de gafa comisă. Dar nu a recunoscut, ci a ales azi să se victimizeze! Vinovată, în opinia primarului Timişoarei, este iarăşi presa! Şi a dat exemplu de titluri din Caraş-Severin. Titluri inventate de Robu!

Într-o conferinţă de presă de peste o oră, primarul Nicolae Robu a vorbit azi 20 de minute pe tema propunerilor sale din ultimele zile. A făcut-o însă răstălmăcindu-şi propriile cuvinte. Printr-un discurs care a pus în prim-plan spiritul Timişoarei, spiritul Banatului, caraterizat prin toleranţă şi unitate, ca model de convieţuire pentru o lume tot mai divizată.

Nicolae Robu şi-a asumat astfel tocmai discursul celor care l-au criticat în aceste zile pentru propunerile sale, care incitau la dezbinare. Şi l-a asumat, victimizându-se! Cică vorbele sale au fost transmise de presă în mod eronat!

CITEŞTE ŞI: SONDAJ-BUMERANG! „Timişoara nu e a ta, Robule!“ Este şi a cărăşenilor, ardelenilor şi oltenilor care trăiesc în Timişoara!

„Eu n-am putut înţelege reacţiile unora, sute de postări… Am văzut titluri în Caraş, de exemplu… Domle, cât de tâmpit poţi să fii să pui un asemenea titlu, ceva de genul: «Robu scoate maşinile de Caraş din Timişoara!», sau: «Cărăşeni, nu mai aveţi ce căuta cu maşina în Timişoara!»? Tot felul de prostii! Şi normal că dacă astfel de titluri au fost şi în Gorj, şi în Mehedinţi şi mai ştiu eu pe unde, oamenii au reacţionat“, a declarat Nicolae Robu, dezinformând nici măcar prin omisiune, ci pur şi simplu minţind!

Doar două ziare din Caraş-Severin, un al treilea noi nu am găsit, au scris în ultimele zile despre propunerea lui Robu de a interzice accesul maşinilor cu numere de CS, AR, HD sau MH, altele decât TM, în parcările amenajate între blocurile din Timişoara. „Dacă vor dori și ei să beneficieze de locuri de parcare, să facă și transcrierile respective, mutațiile de buletin și mașină pe Timișoara, respectiv județul Timiș“, spunea atunci Robu, fiind citat exact aşa în Express de Banat.

În niciunul din cele două ziare nu a apărut vreun titlu de genul celor invocate de Robu: „Robu scoate maşinile de Caraş din Timişoara! sau Cărăşeni, nu mai aveţi ce căuta cu maşina în Timişoara!. Titlul din expressdebanat.ro, la un articol care s-a viralizat pe internet, a fost: „ABERANT. Primarul Nicolae Robu îi ameninţă pe şoferii cu maşini de CS! Vor avea restricţii la parcări în Timişoara, dacă nu îşi iau numere de TM!“. Deci nici pe departe ce spunea azi primarul Timişoarei! Mai mult, articolul respectiv oferea in extenso argumentele lui Robu, aşa cum apăruseră ele într-un ziar din Timişoara, pressalert.ro. Un alt ziar din Caraş-Severin a titrat: „Cărăşeni! Robu nu vă mai vrea între blocuri!“. Deci, iarăşi, nicio asemănare cu titlurile vehiculate azi de Nicolae Robu.

Deşi se află la al doilea mandat de primar, Robu a afirmat azi că acum, după reacţiile celor din Timişoara, şi-a dat seama că aceşti noi cetăţeni ai Timişoarei se confruntă cu nişte dificultăţi. Eu nu vreau să creăm tensiuni între proprietari şi chiriaşi, nu vreau tensiuni de niciun fel în oraş“. Robu susţine astfel că abia acum a aflat despre probleme celor ce stau cu chirie prin Timişoara! Chiriaşi cărora proprietarii de locuinţe nu le oferă posibilitatea de a se înregistra ca flotanţi în garsonierele sau apartamentele pentru care plătesc chirii de Timişoara, nu de Gătaia sau Jebel!

Dar ca să nu-i rămânem datori primarului Nicolae Robu, încheiem în nota domniei sale. La întrebarea sa „Cât de tâmpit poţi să fii să pui un asemenea titlu, ceva de genul: «Robu scoate maşinile de Caraş din Timişoara!», sau: «Cărăşeni, nu mai aveţi ce căuta cu maşina în Timişoara!»?, răspundem tot cu o întrebare. Cât de tâmpit poţi să fii ca să inventezi titluri şi să le pui pe seama presei din Caraş-Severin?

 

Sursă foto: bn24.ro.