SONDAJ-BUMERANG! „Timişoara nu e a ta, Robule!“ Este şi a cărăşenilor, ardelenilor şi oltenilor care trăiesc în Timişoara!

Împărţirea cetăţenilor Timişoarei în două categorii, contribuabilii cu maşini de TM şi cei cu maşini de CS, AR sau HD, face obiectul unor aşa-zise sondaje de opinie iniţiate de Nicolae Robu. După trei zile de „votări“, rezultatul are însă efect de bumerang pentru primarul Timişoarei!

Primarul care a ales să-şi administreze urbea pe reţele de socializare, după reacţiile internaute ale celor care-i urmăresc pagina personală de Facebook, este pe cale să păţească ceea ce nimeni nu ar fi bănuit. Să i se-nfunde exact acolo, pe propriul FB!

CITEŞTE ŞI: ABERANT. Primarul Nicolae Robu îi ameninţă pe şoferii cu maşini de CS! Vor avea restricţii la parcări în Timişoara, dacă nu îşi iau numere de TM!

Aşa cum anunţa în 11 mai, într-o conferinţă de presă, primarul Nicolae Robu a făcut în aceeaşi zi pe pagina sa de FB o postare numită de el „SONDAJUL NR. 17 PE 2018“.

„După cum am spus în nenumărate rânduri, Timișoara, ca orice oraș dinamic, ca orice oraș cu rol de capitală, fie ea și doar informală, trebuie să fie un oraș deschis, un oraș îmbietor pentru cetățeni din afara sa, un oraș integrator, un oraș în care toți cei ce optează să-i devină locuitori -mai bine zis: noi cetățeni- să se simtă în el, însușindu-și spiritu-i și îmbogățindu-l, acasă. Și, la dinamica cu care se dezvoltă, Timișoara are nevoie stringentă de noi cetățeni, de mulți noi cetățeni și, din fericire, și-i asigură.

Însă, noii cetățeni trebuie să înțeleagă că au datorii, chiar obligații față de orașul care-i adoptă cu atâta generozitate. Prima datorie, obligație, chiar, este să-și facă mutație de domiciliu în buletin, iar a doua, să-și transcrie mașinile pe Timișoara. Nu este corect față de oraș, nu este corect față de timișorenii contribuabili la bugetul local, ca ei să folosească zi de zi tot ce le oferă orașul, realizat pe banii acestora, să uzeze drumurile, să folosească parcările dintre blocuri etc., dar să plătească diversele taxe comunitare în alte localități.

Iată de ce, intenționez ca locurile de parcare -multe mii!- amenajate pe bugetul local în cartiere, să fie numerotate și date gratuit exclusiv cetățenilor cu domiciliul stabil sau flotant în Timișoara, posesori de mașini înmatriculate și fiscalizate în Timișoara. Se înțelege că noii cetățeni ai Timișoarei, fără acte în regulă, sunt la egalitate de tratament și șansă cu ceilalți, netrebuind decât să facă demersurile pt a deveni și ei la fel, cu acte în regulă, implicit contribuabili locali.

Detaliile de implementare a acestei idei se vor stabili în perioada următoare.

Dacă agreați ideea, dați Like.
Dacă nu o agrea
ți, postați textul «Dislike»”, scria primarul Nicolae Robu, lansând astfel un sondaj incorect până şi prin faptul că un vot „pentru“ se putea da printr-un simplu clic, pe când un „contra“ te obliga să intri la comentarii şi să tot tastezi.

„Puneţi la intrarea în oraş bariere şi soldați cu kalashnikov!“

Postarea sa a primit încă din primele ore, în loc de textul „Dislike“, comentarii care mai de care mai dure la adresa edilului. Vă oferim acum doar câteva exemple, din nenumăratele comentarii.

„Nu vi se pare că sunteţi puţin xenofob domnule Robu?? Eu lucrez în Timişoara şi toţi banii pe care îi câştig îi cheltui în Timişoara, la magazine, moluri… terase, firme de utilităţi… etc. companii care vouă vă plătesc taxe din banii cheltuiţi de noi, eu nu mă duc să îmi cumpăr haine şi mâncare din Oltenia şi vin să ocup loc de parcare în TM degeaba…“ – Predi Madalina;

„Am văzut că primarul Timişoarei vrea să interzică maşinile de CS în Timişoara! Dar dacă noi, cărăşenii, interzicem maşinile de TM spre Muntele Semenic sau spre Clisura Dunării… mai aveţi acces la vilele din Văliug, Trei Ape, Gărâna…? O gândire de OM TÂMPIT!“ – Mihai Costras;

„Eu zic să puneți bariere la intrarea în oraș și cu câțiva soldați înarmați cu kalashnikov, poate aşa e mai ok. E o ţară liberă, fiecare are dreptul să stea fix unde dorește. Timișoara nu e a ta, Robule! Fără oamenii din provincie, facultățile din Timișoara s-ar duce pe pul*… Pentru că sunt foarte puţini studenți care sunt din Timișoara. Mulți studenți la medicina care plătesc taxe de zeci de mii de lei pe an, la fel şi la Poli. Cu primari ca tine nu e de mirare că mulţi pleacă în alte ţări“ – Mădălin Grecu;

„Domnule primar, ştiţi că dacă toţi oltenii îşi fac buletine în Timişoara aţi pierdut următorul mandat, nu?“ – Daniel Ciobanoiu;

„Găsiţi domnule cu adevărat soluţii, nu discriminare care nu face decât să fie un prost EXEMPLU pentru România şi generaţiile tinere şi totodată să adâncească asemenea comportamente răutăciose între olteni, bănăţeni, moldoveni, etc. Găsiţi soluţii sustenabile în a atrage fonduri, nu asemenea aberaţii. Este un oraş universitar cu pretenţii de oraş cultural şi european! RUŞINE SĂ VĂ FIE D-TRĂ ŞI CELOR CARE CRED CĂ ASTFEL DE SOLUŢII (CA O BATJOCURĂ, JIGNIRE PENTRU TOŢI CEI CARE VIN DIN ALTE REGIUNI ALE ŢĂRII) REPREZINTĂ UN EXEMPLU DEMN DE URMAT“ – Marina Stefania Parvu.

Reveniri şi omisiuni deloc întâmplătoare. Chiar nemernice!

Văzând efectele postării sale, primarul Robu a revenit după câteva ore cu o nouă abordare. Sâmbătă dimineaţa, la ora 9.26, titrează din nou „SONDAJUL NR.17 PE 2018“! De astă dată, nu mai trimite pe nimeni să lase comentarii, însă nici nu mai intră în detalii. Robu pomeneşte doar de „nevoia de noi cetăţeni“ a Timişoarei, care vor trebui să devină şi ei „contribuabili la bugetul local“. Şi întreabă, mare nemernicie!, dacă se doreşte ca şi aceştia să dea bani la bugetul local?! Însă Robu nu mai aminteşte că în realitate se referă şi la netimişorenii care trăiesc în Timişoara şi contribuie atât direct, cât şi indirect la bugetul local!

„Ieri, 11.05.2018, la 16.14, prin postarea cu titlul «SONDAJUL NR. 17 PE 2018», am explicat că Timișoara are nevoie de noi cetățeni, care să-i susțină ritmul excepțional de dezvoltare, dar că aceștia trebuie să devină și contribuabili la bugetul local, pt a beneficia egal cu ceilalți de infrastructura realizată pe bani locali.
Dv cum dori
ți: Să plătească şi ei / Ei să nu plătească“, este textul-sondaj postat de Robu.

După alte câteva ore de reflecţie (la înjurăturile primite?), Robu realizează că ar trebui să fie (ceva) mai explicit. Şi postează, la ora 15.45, încă un aşa-zis sondaj, numit „SONDAJUL NR. 18 PE 2018“:

„Așa cum am anticipat la conferința de presă de vineri, subiectul «deveniți timișoreni cu acte-n regulă» agită spiritele. Fiind uluit de reacțiile unora la niște lucruri de bun simț elementar și având în vedere că, de fapt, problema cheie în toată discuția este că se stă pe scară largă în chirie fără contract, întreb:
Vi se pare corectă exigen
ța mea ca noii cetățeni ai Timișoarei să aibă nu numai de facto, ci și scriptic domiciliul în Timişoara? DA / NU, e neimportant“.

Unde dă Robu şi ghici unde crapă!

La ambele „sondaje“, deşi lansate la momente diferite, Nicolae Robu pune termen-limită de votare data de 15 mai, ora 9. Altfel spus, se putea vota două zile şi jumătate spre trei zile, din care una (luni) lucrătoare.

La momentul redactării acestui text, cu doar câteva ceasuri înainte de ora-limită (deci după zilele de weekend şi ziua de luni), rezultatul votării este spectaculos: în ambele sondaje, majoritatea cetăţenilor s-au pronunţat împotriva propunerilor lui Robu! În condiţiile unor sondaje de opinie profesioniste, un astfel de rezultat, evident, nu ar fi mirat pe nimeni. Rezultatul este surprinzător tocmai pentru că se înregistrează în pofida manipulării „marca Robu“, începând de la cum pune problema în „sondaje“ primarul şi terminând cu adresabilitatea acestora: părerea ta nu contează, dacă nu urmăreşti pagina de Facebook a lui Nicolae Robu!

Şi-acum, concret, despre rezultate. La primul dintre cele două „sondaje“ (NR. 17), până astăzi la ora 3.00, deci cu doar şase ore înaintea încheierii votării, s-au exprimat 10900 de persoane, dintre care 5560 (51%) au bifat „Ei să nu plătească“. Şi doar 5340 – în favoarea cererii lui Robu, „Să plătească şi ei“, oricât de perversă a fost exprimarea primarului. Dinamica votării între orele 21.00-3.00 arată că în cele şase ore nocturne s-au înregistrat doar 300 de voturi, cu aceeaşi distribuţie: 51% împotriva propunerii lui Robu.

La chestionarul al doilea („SONDAJ NR. 18“), lansat cu întârziere faţă de primul, până aseară la ora 21 se exprimaseră 6700 de cetăţeni, iar până azi la ora 3, numărul acestora a crescut la 7100. Scorul aici a urcat în cele şase ore de la 55% la 56% (versus 44%), de asemenea în favoarea celor care se opun iniţiativei lui Robu! Deci, 4000 de votanţi din 7100 au bifat „NU, nu e important“ ca „noii cetățeni ai Timișoarei să aibă nu numai de facto, ci și scriptic domiciliul în Timişoara“!

Rămâne să vedem azi, la ora 9 dimineaţa, dacă opţiunile exprimate de-a lungul a peste 60-65 de ore vor fi răsturnate în ultimul ceas. În acea primă oră a zilei de muncă în care un primar normal, cum se crede Nicolae Robu, îşi savurează cafeaua dând clicuri pe Facebook. Şi punându-şi subalternii să facă la fel.

UPDATE, ora 12.00

În ultimele ore de votare nu s-au înregistrat modificări importante. A crescut uşor numărul opţiunilor exprimate, la 7.300 în primul sondaj, respectiv 11.100 la al doilea. Scoruri finale: 49%-51%, respectiv 44%-56%. La ora 11, Nicolae Robu s-a pus în faţa unei camere video şi a început să vorbească pe aceeaşi pagină de Facebook. De atunci tot vorbeşte.

UPDATE 2, ora 14.30

Nicolae Robu a vorbit mai bine de o oră, fără să spună nimic concret pe tema celor două sondaje. O concluzie am reuşit totuşi să extragem din logoreea edilului. „Nu ştiu cum o să facem, că nu am o idee acum“, ne-a lămurit primarul Nicolae Robu.

 

Sursă foto: pressalert.ro.