ABERANT. Primarul Nicolae Robu îi ameninţă pe şoferii cu maşini de CS! Vor avea restricţii la parcări în Timişoara, dacă nu îşi iau numere de TM!

Problema crizei locurilor de parcare din Timișoara şi-a găsit rezolvarea, crede primarul Nicolae Robu. Soluţia acestuia? În niciun caz amenajarea de noi locuri de parcare! Ci impunerea de restricţii pentru maşinile care, a exemplificat Robu, au număr de Caraş-Severin!

În cadrul unei conferinţe de presă organizate azi la sediul PNL Timiş, primarul Nicolae Robu a anunţat că va face un sondaj de opinie pe Facebook, prin care va propune ca locurile de parcare amenajate între blocuri să fie oferite doar cetățenilor care au mașini înmatriculate pe județul Timiș. Restul ar urma să fie amendați ca și cum ar parca ilegal, scrie pressalert.ro. Robu nu se referă doar la parcările dintre blocuri pentru care se plăteşte abonament către municipalitate, ci la toate parcările amenajate între blocuri!

„Nu este normal să trăiască cineva în Timișoara și să nu-și facă mutație. Este de interes să știm câți cetățeni trăiesc în Timișoara. Am constatat că toți cei ce trăim în Timișoara folosim aceeași infrastructură, aceleași drumuri, aceleași parcări. Toate acestea sunt făcute pe banii timișorenilor contribuabili la bugetul local. Este corect să beneficieze de ele în mod egal și cetățenii Timișoarei de facto, dar care nu au făcut demersuri pentru a deveni contribuabili la bugetul local? Nu este normal. Sunt mulți cetățeni nemulțumiți de faptul că locuri de parcare între blocuri sunt ocupate de mașini cu numere de Mehedinți, Gorj, Caraș-Severin, Hunedoara, Arad mai puține, Bihor, Satu Mare, Vâlcea sau Dolj. Mulți cetățeni provin din Gorj. Sunt bineveniți în oraș, Timișoara are nevoie de ei”, a spus Nicolae Robu.

Precizând că, în urma rezultatelor sondajului, va propune un proiect de hotărâre care ar urma să fie supus votului în Consiliul Local Timişoara, Nicolae Robu a oferit şi alte explicaţii, ce se vor a fi argumente în susţinerea ideii sale ieşite din comun. „Ceilalți cetățeni, dacă vor dori și ei să beneficieze de locuri de parcare, să facă și transcrierile respective, mutațiile de buletin și mașină pe Timișoara, respectiv județul Timiș. Cu asociațiile de proprietari vom stabili cum împărțim locurile dintr-o astfel de parcare către cetățenii care locuiesc în acel perimetru și au buletin de Timișoara și mașină cu număr de Timiș. Nu este nicio discriminare. Nu este normal ca unul care plătește la buget local să-și țină mașina la 200 de metri de bloc și celălalt care nu plătește să ocupe locul făcut pe banii lui. Cred că e de bun simț toată treaba”, a mai declarat Nicolae Robu, citat de pressalert.ro.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Primarul Timişoarei se contrazice însă singur. Maşină de Timiş nu înseamnă maşină de Timişoara, ci maşină de Timiş! Altfel spus, a avea maşina înmatriculată în Timiş nu înseamnă neapărat că ai mutaţie făcută pe Timişoara şi că eşti, astfel, unul dintre contribuabilii agreaţi de Robu. Pe de altă parte, contribuabili în Timişoara sunt şi miile de angajaţi la firme din capitala Banatului, care fac naveta din localităţi sau chiar judeţe învecinate. Pentru că, odată ce eşti salariat în Timişoara, implicit contribui la bugetul oraşului! Totodată, există studenţi şi angajaţi în Timişoara care, chiar cu mutaţie făcută în cărţile de identitate, se folosesc de maşini înmatriculate pe numele unuia dintre părinţi sau al altui membru al familiei, care poate foarte bine să nu locuiască în Timişoara. Ar însemna acum, după mintea lui Robu, ca în toate familiile astea să se facă transferuri de proprietate pentru maşini!

Propunerea primarului Robu nu este, astfel, decât încă o trăsnaie a acestuia, prin care dovedeşte că nu îl interesează binele Timişoarei, la care contribuie cetăţeni din toată regiunea, ci să-şi apropie de el timişorenii în perspectiva alegerilor locale din 2020.

Sursă foto: adevarul.ro.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/