Consiliul Local Caransebeş, abonat la instanţele de judecată!

Grupul PSD din Consiliul Local s-a bucurat prea devreme de victoria în procesul intentat Consiliului Local Caransebeș cu privire la organizarea unei „ședințe de îndată”, ședință în care social-democraţii au părăsit sala. 

Reamintim că la părăsirea sălii de către consilierii PSD, la acea şedinţă de îndată, viceprimarul liberal Marius Isac a fost ales de către colegii consilieri președinte de ședință, astfel că a supus la vot proiectele de hotărâre care prevedeau alocarea de bani pentru lucrările începute la Ștrandul Municipal, lucrări pe care grupul PSD le-a considerat inoportune și exagerate.

Consilierul social-democrat Gavrilă Ardelean i-a cerut demisia secretarului Primăriei Caransebeş, Ana Bratu, în urmă cu o săptămână în ședința de Consiliu Local, pentru că, spunea Ardelean, „și așa în 10 mai va pierde procesul la Curtea de Apel Timișoara”. Însă, nu s-a întâmplat cum anticipa pesedistul.

Deși consilierii PSD primiseră câştig de cauză la Tribunalul Caraș-Severin, Curtea de Apel Timișoara a admis recursul formulat de recurentul Consiliul Local al Municipiului Caransebeş împotriva sentinţei civile nr.42/26.01.2018 pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin, în dosarul nr. 3.590/115/2017, în contradictoriu cu intimaţii Ardelean Gavrilă, Dascălu Valentin şi Bogdea Constantin Florin. Totodată, Curtea de Apel a casat sentinţa recurată şi a trimis cauza spre rejudecare la Tribunalul Caraş-Severin, la Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal. Sentința Curții de Apel este definitivă și s-a pronunțat în şedinţă publică din 10 mai 2018.

CITEŞTE ŞI: Procesul consilierilor locali împotriva Consiliului Local! Tribunalul Caraş-Severin a dat o primă sentinţă!

Gavrilă Ardelean ne-a declarat că decizia doar prelungește agonia, pentru că la Curtea de Apel Timișoara nici grupul PSD și nici reprezentanții Consiliului Local Caransebeș nu au prezentat nicio probă în plus față de Tribunalul Caraș-Severin.

„Se întoarce cazul la Tribunalul Caraș-Severin, vor fi aceleași probe, din partea noastră avem decizia Corpului de Control al Prefectului, astfel că eu cred că ce s-a întâmplat la Curtea de Apel Timișoara este doar o prelungire a agoniei”, ne-a declarat Gavrilă Ardelean.