Procesul consilierilor locali împotriva Consiliului Local! Tribunalul Caraş-Severin a dat o primă sentinţă!

explo 1000x200

Tribunalul Caraș-Severin a dat câștig de cauză în 26 ianuarie 2018, dar încă nu şi pe fond, consilierilor social-democrați din Caransebeș, care au atacat în instanţă Consiliul Local pentru modul cum a organizat o ședință extraordinară de Consiliu și cum s-au aprobat câteva hotărâri, prin care au fost alocate fonduri pentru modernizarea ștrandului din municipiu. Consiliul Local Caransebeș are drept la recurs în termen de 15 zile.

În cadrul ședinței de lucru a Consiliului Local din luna ianuarie, consilierul Valentin Dascălu a prezentat stadiul procesului intentat de social-democrați și a glumit în plen spunând că viceprimarul Marius Isac va trebui să-i cedeze fotoliul de președinte de ședință, pe care l-a ocupat abuziv după ce grupul PSD a părăsit ședința în vara anului trecut, pe motiv că nu este convocată conform legii.

Reamintim că la părăsirea sălii de către consilierii PSD, viceprimarul liberal Marius Isac a fost ales de către colegii consilieri președinte de ședință, astfel că a supus la vot proiectele de hotărâre care prevedeau alocarea de bani pentru lucrările începute la Ștrandul Municipal, lucrări pe care grupul PSD le-a considerat inoportune și exagerate.

Potrivit soluției pe scurt din data de 26 ianuarie 2018, Tribunalul Caraș-Severin respinge excepţiile lipsei de interes şi lipsei calităţii procesuale pasive invocate de pârâtul Consiliul Local al Municipiului Caransebeş și admite acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamanţii Ardelean Gavrilă, Dascălu Valentin şi Bogdea Florin, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Caransebeş. Tribunalul Caraș-Severin dispune astfel anularea Dispoziţiei nr. 351 din 11 iulie 2017 şi a Hotărârilor Consiliului Local al Municipiului Caransebeş cu numerele de la 159 la 167 din 11 iulie 2017.

„Noi nu dorim altceva decât să dea socoteală pentru organizarea ședinței de Consiliu Local, pe care sfidător au programat-o extraordinară și de îndată. Dacă Tribunatul Caraș-Severin ne va da câștig de cauză și la soluția finală, vom pune Consiliul Local prin consilierii liberali să dea socoteală pentru cheltuirea banului public fără hotărâre de Consiliu Local”, ne-a declarat liderul grupului PSD din Consiliul Local Caransebeș, Florin Bogdea.