Călătorie muzicală, de la Viena la Oravița și înapoi

po 1000x100px (4)

Muzica vindecă suflete, iar atunci când este combinată cu tradiția, ascultătorul pornește într-o călătorie unică. O astfel de experiență pregătesc membrii Operei de Stat din Viena pentru publicul cărășean la finalul acestei săptămâni.

Un concert aparte, susținut într-o zonă multiculturală, de cinci membri ai Operei de Stat din Viena de naționalități diferite. Totul, pe scena Teatrului Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița, sâmbătă, 19 mai, de la ora 19.30.

Conceptul se vrea a fi ceva cu totul spectaculos: un concert variat care va cuprinde muzică clasică, romanțe și chiar lucrări folclorice din diverse zone ale Europei, având în vedere că cei cinci artiști provin din țări diferite: Irena Krsteska – soprană (Macedonia), Eliza Marian-Zurmann – mezzo-soprană (Cluj-Napoca, România), Daniel Lökös – tenor, violoncel (Ungaria), Liviu Burz – bas, vioară (Câmpeni, România) și Ruben Doran – pianist (Oravița, România).

„Noi împreună am susținut la Viena o serie de concerte în care am prezentat, pe lângă muzica cultă, valorile folclorice ale mai multor țări din Europa. Astfel că proiectul nostru este un concert numit «Călătoria Muzicală a Tradițiilor», iar repertoriul nostru pornește din Viena și trece prin Ungaria și România până în Macedonia, urmând să se întoarcă prin Croația, din nou Ungaria, apoi Slovacia, până în Viena”, povestește Ruben Doran.

De ce la Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița? „După cum știm, Banatul a fost dintotdeauna un pol al multiculturalității, în care au conviețuit mai multe etnii. Am ajuns la concluzia că Oravița, care altădată oferea pe scena Teatrului Vechi piese teatrale traduse în 4 limbi, este cea mai potrivită destinație pentru proiectul nostru”, mai spune pianistul orăvițean în vârstă de 29 de ani.

Concertul își propune să prezinte auditoriului tradițiile zonelor din care provin membrii Operei de Stat din Viena prin intermediul muzicii. „Vă invităm să vă lăsați pur și simplu fermecați de muzică și să evadați din tumultul cotidian, îmbarcându-vă în călătoria noastră muzicală!”, este îndemnul adresat cărășenilor de către cei cinci artiști.

Rezervări: doran_ruben@yahoo.com, Facebook: Ruben Doran sau telefon: 0043 660 710 5236. Intrarea este liberă.