Senatorul Marcel Vela, către ministrul Carmen Dan: Poliţia nu poate fi profesionistă cu pistoale Carpaţi din 1974!

untitled design set 970x90 px

Chemată la audieri, azi, în Comisia parlamentară de apărare şi ordine publică, pentru a discuta despre violenţele din ultima perioadă, Carmen Dan, ministru de Interne, a fost pusă de preşedintele comisiei, senatorul Ion Marcel Vela, să dea explicaţii despre slaba dotare cu echipament specific a poliţiştilor. A fost întrebată despre pistoale, ea a citit despre autospeciale!

„Infracţiuni cu violenţă au fost, o să mai fie în România, dar fac precizarea că acest lucru se întâmplă în orice stat din lume. Atunci când au loc aceste fapte, este cumva firesc ca ele să facă agenda media şi este o problemă pe care trebuie să o avem noi în vedere”, a declarat Carmen Dan, în cadrul audierilor, potrivit Mediafax. Ministrul de Interne a susţinut că un şef de poliţie ar trebui să îşi pună întrebări „atunci când într-un an sunt înregistrate peste 40 de furturi într-un perimetru“.

Carmen Dan a declarat că bugetul alocat pentru achiziţii este de cinci ori mai mare decât în anul precedent, în contextul în care preşedintele comisiei, senatorul Ion Marcel Vela, i-a atras atenţia asupra dotărilor vechi de 40 de ani.

„Aţi fi putut să dezvoltaţi o variantă de bugetare mai bună, astfel încât poliţia să fie mai bine dotată. Nu putem să avem o poliţie competitivă şi profesionistă dacă Poliţia Română are pistoale Carpaţi din anul 1974! Acele pistoale nu cred că mai au nici ţările dintr-o zonă mai puţin dezvoltată’’, a spus senatorul PNL de Caraş-Severin, Marcel Vela, preşedintele Comisiei de Apărare din Senat.

Drept răspuns, ministrul de resort a declarat că dacă România ar fi o ţară nesigură, atunci turismul ar fi în scădere, lucru contrazis de datele statistice care ar arăta o creştere a numărului de turişti cu un milion într-un an. Cât priveşte dotările, Carmen Dan a spus că bugetul este de cinci ori mai mare faţă de anul precedent, bani din care urmează să fie cumpărate 1300 de autospeciale dotate cu tot ce este necesar. Care e legătura dintre autospeciale şi pistoale? Numai un ministru de Interne precum Carmen Dan poate să ştie!