OPERAŢIUNEA TRAMVAIUL. Nelu Popa a cerut sprijinul francezilor din Bordeaux şi Grenoble! „Noi nu mai trebuie să inventăm nimic, trebuie să copiem bune practici din Occident!“

Primarul municipiului Reşiţa a participat azi la Conferinţa „Oraşe Durabile“, organizată la Bucureşti de Ambasada Franţei şi Camera de Comerţ Româno-Franceză. Nelu Popa fost invitat să prezinte proiectele Reşiţei, în faţa emisarilor a 15 companii franceze interesate de proiecte privind mobilitatea şi infrastructura urbane.

„Așa cum am mai spus, cred cu tărie că rolul unui primar este și acela de a face lobby pentru orașul pe care il administrează. În acest context, am fost prezent astăzi, în București, la Conferința “Orașe Durabile” care a avut ca subiecte principale mobilitatea urbană a viitorului și infrastructuri urbane. De asemenea, foarte important a fost faptul că au fost prezente peste 15 companii franceze implicate în astfel de proiecte. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Franței și Camera de Comerț Româno Franceză, cărora le mulțumesc pentru oportunitea pe care mi-au oferit-o, aceea de a prezenta, de la pupitru, proiectele Reșiței pe aceste teme“, informează Nelu Popa.

Primarul Reşiţei a vorbit în cadrul conferinţei despre căderea Reşiţa, dar şi despre planurile de revigorare a oraşului: „Din păcate, după Revoluţie oraşul a luat-o la vale, a fost practic devalizat în ultimii 20 de ani. Am avut o linie de tramvai, a fost abandonată, tramvaiele au fost tăiate, transportul public a fost privatizat. Ce-am făcut, foarte pe scurt: am recumpărat depoul de tramvaie, am readus transportul public în gestiunea oraşului şi acum lucrăm la un proiect de reabilitare a căii de rulare a tramvaiului şi achiziţia a 20 de unităţi noi. Fac rugămintea celor care sunt în măsură să ne sprijine, noi fiind în curs de redactare a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, să vedem dacă Bordeaux sau Grenoble ne pot oferi un sprijin, să vedem aceste experienţe frumoase din Franţa. Mergem şi în Germania, la Chemnitz şi la Gera, un fost UDDR, pentru că şi acolo s-au reabilitat căi de rulare tramvaie. De ce fac asta? Pentru că noi, românii, nu mai trebuie să inventăm nimic, trebuie să mergem şi să copiem bune practici din Occident. Şi dacă dânşii sunt deschişi să ni le prezinte, de ce să n-o facem? Irosim energie şi resurse inutil să ne căutăm drumuri care au fost deja făcute de alţii. (…) Sper să pot să vă invit cu bucurie peste 3-4 ani să vedeţi acest proiect al Reşiţei!“.

Așa cum am mai spus, cred cu tărie că rolul unui primar este și acela de a face lobby pentru orașul pe care il administrează. În acest context, am fost prezent astăzi, în București, la Conferința "Orașe Durabile" care a avut ca subiecte principale mobilitatea urbană a viitorului și infrastructuri urbane. De asemenea, foarte important a fost faptul că au fost prezente peste 15 companii franceze implicate în astfel de proiecte. Evenimentul a fost organizat de Ambasada Franței și Camera de Comerț Româno Franceză, cărora le mulțumesc pentru oportunitea pe care mi-au oferit-o, aceea de a prezenta, de la pupitru, proiectele Reșiței pe aceste teme.

Gepostet von Deschide Resita am Dienstag, 15. Mai 2018