Nepoți pentru o zi! Bătrânii din Căminul pentru Persoane Vârstnice din Bocșa au fost mai fericiți!

whatsapp image 2022 12 27 at 10.16.54

Tinerețea a întâlnit bătrânețea și i-a oferit un strop de bucurie, în prag de sărbători. 38 de vârstnici au fost bunici, pentru o zi!

Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit ,,Floarea-Soarelui” din Reșița, alături de cadrele didactice, au ales să aducă zâmbete pe chipurile celor pentru care Căminul pentru Persoane Vârstnice din Bocșa este noua lor casă.

„Magia sărbătorilor de iarnă”- este una dintre acțiunile proiectului „Simboluri și tradiții românești” – prin care unitatea de învățământ a adus un zâmbet pe fețele acestor trecători prin viață, alegând să fie, chiar și pentru o zi, nepoții pe care și i-ar fi dorit. În parteneriat cu Asociația „Viitorul suntem noi”, copiii, coordonați de către Gianina Liviana  Miloș, Mirela Dalea și Ramona-Adela Drăghina-Micloșină, au pregătit un program artistic de colinde și au dăruit bătrânilor, ornamente de Crăciun și pungi ce au conținut fructe și dulciuri.

„Este o adevărată virtute ”Generozitatea. Ea înnobilează omul, îl face mai bun, împăcat cu sine și cu semenii lui. Pentru copii, implicarea în astfel de programe înseamnă cultivarea și dezvoltarea comportamentelor prosociale, educarea de la vârste timpurii a unor trăsături pozitive de caracter, conștientizarea problemelor reale cu care se confruntă semenii lor, în scopul întreprinderii unor acțiuni care să aibă o influență pozitivă în plan social și nu numai.

Dacă vom avea grijă de bătrânii care sunt ai noștri, ai tuturor, atunci copiii vor fi mai buni, sensibili, umani și vor aprecia înțelepciunea poporului român. Ajutorarea și protejarea bătrânilor este o problemă care trebuie să intereseze pe toată lumea: adulți și copii, deopotrivă!”, au declarat coordonatorii proiectului.

whatsapp image 2022 12 27 at 10.16.54 (1)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/