Mircea Vancia, candidat USR PLUS pentru Senat: „Nu mi-am pus niciodată problema să îmi găsesc rostul altundeva decât în România. Am decis să îmi folosesc întreaga experiență acumulată în slujba binelui public”

Mircea Vancia are 36 de ani și este tatăl unui băieţel de 3 ani. După 15 ani de experienţă în cadrul unuia dintre liderii globali din aria serviciilor, unde a ajuns la cel mai înalt nivel, de doi ani a devenit antreprenor.

Economist de profesie, a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara, urmată de un masterat în Pieţe Financiare. Si-a început activitatea profesională în domeniul serviciilor financiare încă din anul I de facultate, unde, după numai 4 ani, a ajuns pe o poziție de top management şi unde a rămas până în anul 2010.

Ulterior, a acceptat provocarea grupului din care făcea parte compania de servicii financiare de a coordona dezvoltarea unei noi companii din zona serviciilor. A activat timp de 8 ani în noua companie pe care dezvoltat-o de la numai trei angajați, în 2010, până la peste 800 în 2018, ajungând în top 3 companii de profil din România. Din 2018 a făcut pasul spre antreprenoriat, unde și-a dezvoltat propria companie în domeniul serviciilor.

Pasul spre politică l-a făcut în decembrie 2018, odată cu apariția PLUS, iar de atunci a contribuit activ la dezvoltarea PLUS și a Alianței USR PLUS la nivel local. În prezent este Coordonator Organizare și membru în Biroul Filialei Judeţene PLUS Timiş.

În Parlament se va dedica reformelor de care România are nevoie ca să devină un stat cu adevărat european, de la reforme în educație la reforme pentru reducerea poluării, la reforma electorală, alegeri în două tururi, fără penali în funcții publice, fără pensii speciale sau 300 de parlamentari.

„Nu mi-am pus niciodată problema să îmi găsesc rostul altundeva decât în România, acesta fiind motivul pentru care am făcut pasul spre politică și am decis să îmi folosesc întreaga experiență acumulată în slujba binelui public.”

(E)