Distincție importantă acordată Universității de Medicină, dar și mai multor medici din Timișoara și Reșița

În semn de recunoștință pentru efortul depus în perioada pandemiei, dar și pentru formarea de cadre medicale de înaltă calificare, președintele Klaus Iohannis a acordat o distincție importantă universităților de medicină din țară, printre care și UMF Timișoara. De asemenea, mai mulți medici din țară au fost răsplătiți simbolic.

„Cu ocazia Zilei Naționale a României, Excelența Sa Președintele României, Domnul Klaus Werner Iohannis, a conferit universității noastre Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler în semn de recunoaștere pentru meritele UMFVBT în formarea de cadre medicale de înaltă calificare precum și pentru implicarea în lupta de limitare și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră. Meritul este al întregii comunități academice: cadre didactice, personal auxiliar și studenți. Vă felicit și vă mulțumesc pentru modul de implicare atât în activitatea specifică universității noastre precum și pentru implicarea și mobilizarea exemplară în lupta împotriva efectelor virusului SARS-CoV-2. Munca noastră este o muncă continuă, care nu se oprește niciodată. Lupta cu virusul SARS-CoV-2 nu s-a încheiat, de aceea trebuie să rămânem mobilizați și pregătiți să intervenim în continuare, la fel de angajați și să ne implicăm activ și în campania de vaccinare ce se va desfășura în anul 2021”, a transmis Octavian Crețu, rectorul UMFT.

De Ziua Națională au fost medaliați mai mulți medici din țară, printre care și doctori din Timișoara și Reșița. Este vorba despre dr. Georgescu Corina Maria, dr. Băloi Adelina, dr. Henţia Ciprian Adrian, din orașul de pe Bega. Cei trei medici ATI de la Spitalul Județean au făcut parte din echipa care a plecat în misiune în Italia. De asemenea, ordinul a fost înmânat și doctorului Pascal Ema-Raluca din Reșița.