Amenzi de peste 18.000 de lei aplicate angajaților de la Spitalul Județean de Urgență Reșița!

Mai bine de jumătate din sumă va fi achitată de managerul Alina Stancovici. Restul amenzilor au fost aplicate unor asistente și unei infirmiere. Este vorba doar despre un prim set de sancțiuni date de Inspecția Sanitară de Stat. Controlul va continua imediat ce va ajunge și echipa de la Ministerul Sănătății.

Au apărut deja primele amenzi după imaginile de la Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița. Inspecția Sanitară de Stat a aplicat sancțiuni în cuantum de 18.400 lei reprezentanților unității medicale după prima zi de control în această unitate.

Astfel, inspectorii sanitari au sancționat managerul unității cu o amendă în valoare de 10 000 lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și reparații a clădirilor sanitare, conform HG 857/2011, art. 30, lit. e, deși lucrările de igienizare se aflau în planul de conformare asumat de manager cu termen decembrie 2020.

Asistenta-șefă a secției de Pneumoftiziologie și asistenta-șefă a secției de Boli Infecțioase au fost sancționate cu câte 2.000 de lei fiecare pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar, în conformitate cu art. 32, lit. k, HG 857/2011. Pentru același motiv, tot cu 2.000 de lei a fost amendată și una dintre infirmierele unității sanitare.

O altă asistentă medicală care activează în cadrul secției de Boli Infecțioase a fost sancționată cu 2.400 de lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activități medicale, conform HG 857/2011, art.31, lit f.

Acțiunea de control va continua zilele următoare, când echipei de la nivelul local i se va alătura o echipă din cadrul Ministerului Sănătății.