Raul Olajos candidează la șefia USR PLUS Timiș: „Îmi doresc o filială județeană moderată și modernă”

La mai bine de un an de când a fost ales președinte PLUS Timiș, Raul Olajos își anunță candidatura pentru șefia filialei județene a USR PLUS. Olajos, care este și consilier județean, spune că își dorește o organizație moderată și modernă. 

Intrat în politică din mediul privat, Raul Olajos spune că a regăsit câteva principii comune care sunt aplicabile și în coordonarea unei structuri politice, precum conducere participativă, de echipă, trasabilitatea atingerii obiectivelor sau aplicarea regulilor în mod unitar.

„Pentru că, partidul nostru este deschis și complet democratic. Pentru că este nevoie de checks and balances. Pentru că eu cred în separația puterilor, pentru că urmează o perioadă de construcție și de organizare, pentru continuitate și moderație. Pentru toate acestea și pentru o viziune alternativă asupra modului de organizare al filialei USR PLUS Timiș îmi anunț intenția de a candida pentru președinția filialei județene. Îmi doresc o filială județeană moderată și modernă.”, a declarat Raul Olajos.

Raul Olajos explică și că neocuparea unei funcții politice executive, în acest moment, i-ar permite să dedice următorii doi ani coordonării filialei județene USR PLUS Timiș, dezvoltării unor filiale locale puternice în județ, astfel încât la următoarele alegeri locale, din 2024, rezultatele acestora să fie net superioare celor de anul trecut.

„Consider că filiala județeană trebuie să se ocupe cu precădere de organizarea și suportul filialelor din zona rurală și periurbană, iar în acest sens, cred că este oportun ca în biroul județean să se regăsească un număr semnificativ de membri din aceste filiale. De asemenea, consider important ca toți membrii din județ să aibă un cuvânt de spus, prin consultări sau referendumuri, atunci când trebuie luate decizii importante. În aceste zile am vizitat câteva din filialele locale din județ și m-am întâlnit cu oameni minunați, membri USR PLUS ai organizațiilor din Foeni, Cenad, Săcălaz și Moșnița Nouă. La Foeni am avut plăcerea de a mă întâlni cu primărița noastră, Saveta Moldovan, iar la Cenad cu primarul Andrei Tița, un tânăr de-a dreptul remarcabil. Am decis să fac acest anunț în timpul unei vizite în municipiul Lugoj, un oraș apropiat sufletului meu și care are un potențial enorm din toate punctele de vedere. Aici m-am întâlnit cu Anca Micșa Oprea, city manager, membru USR PLUS. Viitorul organizației județene stă în decizia membrilor!”, a mai spus Olajos.