Metalul Reşița, în beznă, jeg şi miros insuportabil!

Echipa lui Daniel Opriţa e a doua în clasament şi are şanse reale la promovare. În tot acest timp, ceea ce fac oficialii cu imaginea acestui club şi cu imaginea Reşiţei, până la urmă, este de neînchipuit.

Adunarea Generală a Acţionarilor SC CS Metalul Reşiţa SA, convocată pentru astăzi, la ora 13.00, a scos în evidenţă din nou bătaia de joc a unor aşa-zişi oameni de fotbal plătiţi din bani publici. Pentru că în invitaţia publică lansată de primarul Mihai Stepanescu patronului Cătălin Rufă nu era specificat şi locul întâlnirii acţionarilor, jurnaliştii s-au deplasat la Stadionul ,,Mircea Chivu”. ,,AGA nu se ţine aici, ci la sediul clubului, la Blocul 800!“, ne-a spus Adi Ciocan, omul desemnat de municipalitate să coordoneze centrul de copii şi juniori din Valea Domanului.

La Metalul vine doar poştaşul!

Ne-am deplasat la adresa indicată de Ciocan, numai că nimeni nu ştia exact biroul în care se află sediul SC CS Metalul Reşiţa SA. După mai multe încercări, am ajuns la etajul patru al Blocului 800. Am căutat camera 409, aşa cum apare la Registrul Comerţului şi aşa cum ne-au îndrumat angajaţii de la Patrimoniu, serviciu al Primăriei care funcţionează cu un etaj mai jos. Imediat în stânga scărilor de la etajul patru, un hol întunecat, fără vreun bec, cu mobilă veche şi echipamente electrocasnice aruncate unele peste altele. Nu poate fi aici, ne-am spus unii altora. Am mers în dreapta. Nicio uşă care să aibă legătură cu fotbalul. Înainte să coborâm, verificăm totuşi, la lumina unui telefon mobil, numerele camerelor de pe holul întunecat. Mergeau spre 409! ,,Penultima, pe stânga!”, primisem indicaţii de la Patrimoniu. Ne-am făcut loc prin mizeria de nedescris, am uitat de mirosul emanat dintr-o toaletă mai mult decât insalubră şi am ajuns la o uşă care abia se ţinea în balamale. Aici să fie sediul SC CS Metalul Reşiţa?! Confirmarea am primit-o tot la lumina telefonului mobil. Un plic mare cu antetul Federaţiei Române de Fotbal, altele mai mici de la Finanţe şi o mulţime de avize poştale. Destinatar, persoana juridică Metalul Reşiţa. Unele lăsate în uşă, altele pe jos. Nimeni n-a trecut pe acolo de luni de zile, poate de la incendiul care a lăsat în urmă doar pereţi scorojiţi şi urme de fum, paragină şi mizerie. Cu excepţia poştaşului, care îşi face treaba cu profesionalism şi aduce corespondenţa pentru echipa finanţată cu un miliard de lei lună de lună, chiar dacă e clar că acolo nu numără nimeni banii de la bugetul local.

[slickr-flickr search=”sets” set=” 72157648866069200″]

Încă un an!

Faptul că sediul societăţii e doar pe hârtie nu reprezintă o problemă atât de mare, ar spune unii, şi nici nu afectează jocul elevilor lui Opriţa, dar dacă pe adresa respectivă ajunge vreo scrisoare de intenţie, cu privire la implicarea unui om de afaceri important la echipa din Valea Domanului, lucrurile se cam schimbă, nu?! Mai interesant este că, astăzi, AGA a hotărât ca SC CS Metalul Reşiţa să mai rămână acolo încă un an! ,,AGA s-a ţinut la primărie. A fost totul în regulă, nu e nicio problemă. AGA a fost convocată de mine, cu o ordine de zi clară, nu a avut nicio legătură cu cele apărute în presă. Am prelungit contractul de închiriere pentru spaţiul unde e sediul clubului. Am făcut un act adiţional pentru încă un an”, ne-a precizat Jean Turmacu, reprezentantul SC CS Metalul Reşiţa SA, societate în care Cătălin Rufă are 51 la sută din acţiuni, iar municipalitatea reşiţeană 49 de procente.

 

CITEŞTE ŞI:

Probleme la Metalul. Ruptură între primarul Stepanescu şi patronul Rufă!

Şoc în Valea Domanului! Rufă e gata să renunțe la Metalul!

Comments

 1. COL says:

  D-ul Dani ma bucur ca ati adus in atentia cititorului si al suporterilor profesionalismul si respectul pentru acest sport.inca o data se vede ca A G A sau persoanele care se preocupa de fotbalul din Resita nu sint interesati decit de interes financiar si nimic altceva . D-ul Rufa isi doreste sa cedeze actiunile sa vedem cine se incumeta sa le ia dar atentie sa nu cumva sa devina primaria actionar majoritar ca vor fi mari semne de intrebare .

 2. suporter says:

  Si asta ce demonstreaza fara echivoc?Afara e vopsit gardul,inauntru LEOPARDUL!!Asta e transparenta celor care se cred ,atoatestiutori si indispensabili si care duc fraierii de nas!!

 3. dori says:

  stanciu face articolul ,stanciu comenteaza.pe de alta parte zilele trecute comentam ca rufa nu are bani sa ajute echipa.aceste poze demonsreaza ca rufa nu are bani sa inchirieze un spatiu de doamne ajuta.oricum dani stanciu a reusit sa faca raul ecipei,raul pe care il dorea inca din vara de cand clubul a refuzat sa-l angajeze director de imagine al clubului CSM. fost angajat de fc caransebes si acum se razbuna prin articole care fac rau doar echipei.stanciule, nu te poti muta in caransebes daca tot te pupi atat cu popoviciu ?

 4. dori says:

  nu e fost angajat la fc caransebes ,este si in prezent.am gresit eu in comentul de mai sus.

 5. GRN says:

  GRN nu mai intra pe acest site anti Metalu.Totusi afland de acest articol,articol care reflecta saracia unui club de fotbal in Romania,am intrat pentru a lasa acest coment cu multumiri, la adresa echipei pentru darurirea din teren si locul ocupat in clasament.Daca Timisoara are un buget de zece ori mai mare si suntem in imediata lor apropiere,daca Campina are un buget de sapte ori mai mare si suntem in fata lor,asta arata ca noi avem in teren cu adevarat gladiatori asa cum a spus Oprita.Cand te zbati cu un buget de 100 000 RON pe luna, nu poti spune altceva decat respect jucatorilor care trec peste toate greutatile.in acelasi timp am ruga si altor persoane sa se alture Primariei Resita si astfel ca clubul sa isi desfasoare activitatea in conditi normale.Daca vor veni in ajutor 2-3 firme ,daca in sfarsit va veni si CJ alaturi de club suntem convinsi ca mingile si echipamentele nu vor mai fi o problema,suntem convinsi ca atunci si sediul clubului ca fi unul in care iti va face placere sa mergi.Pana atunci multumim doar CL si Primariei Resita ca din putinul pe care il au sustin activitatea fotbalistica din Valea Domanului si nu lasa fenomenul fotbal sa moara.Hai Metalu !

 6. suporter says:

  dori se pare ca esti ori prost , ori alcolist , ori un mare , mare imbarligator. eu asa te percep dupa cum ai scris aici si in alte site-uri.dori eu, pot sa-ti spun ca gresesti enorm la cat de prost esti. primaria baga exact 17,156 de euro lunar pentru echipa cs metalul resita. pana la 22,570 reprezinta t.v.a. care din cate stiu,intra tot la primarie,indirect desigur ,banii ajung mai intai prin anaf (finante) dupa care se redictioneaza catre nevoile resitene.cine baga ceilalti bani,este rufa cel care nu are dreptul sa se planga niciodata.tu la cat de prost esti nu stii sa discerni lucrurile real. banii reali sunt alocati de primarie catre echipa de 17.156 euro lunar.ceilalti sunt dati de RUFA ,dar asta nu intra in discutie cand marii hoti striga mereu ca Rufa ar fi hotul. mare rusine ca sunteti intro mare eroare sau sunteti minti diabolice asimilate cu deavolul !!!!!!!!!