Probleme la Metalul. Ruptură între primarul Stepanescu şi patronul Rufă!

Echipa pregătită de Daniel Opriţa a făcut un tur de campionat foarte bun, însă partea a doua a campionatului a debutat nefericit, cu o înfrângere acasă şi cu pierderea poziţiei de lider, dar şi cu tensiuni la nivelul finanţatorilor!

Microbiştii reşiţeni au început să viseze după parcursul bun al rosso-nerilor în acest sezon, dar entuziasmul începe să se stingă. Nu din cauza pierderii locului întâi, ci ca urmare a confirmării unor zvonuri care circulau de mai multă vreme, dar pe care nimeni nu le-a dezvoltat ca să nu fie afectată evoluţia echipei. Primarul Mihai Stepanescu a rupt însă tăcerea şi a trimis o „cotită”, execuţia sa preferată, către patronul Cătălin Rufă. „Nemulţumiri sunt mai multe, poate sunt justificate. În orice caz, eu îl invit pe domnul Rufă pentru a clarifica câteva lucruri, câteva aspecte legate de o parte din conducerea tehnică, o parte din consilierii locali şi cred că este bine ca dânsul în persoană să vină la Reşiţa pentru a avea un orizont, a ne bucura de susţinere. Nu sunt probleme deosebite, nu sunt salarii nedate de nu ştiu câtă vreme, dar sunt anumite probleme. L-am invitat public pentru că am făcut-o în mod particular şi dânsul nu a venit. Să vedem în ce măsură poate să susţină la acest nivel fotbalul reşiţean. Suntem alături de dânsul, că a avut tot felul de probleme, dar nu pentru mult timp. Suntem alături şi trebuie să dovedim seriozitate şi în ceea ce priveşte evoluţia şi, bineînţeles, susţinerea echipei”, a declarat astăzi edilul-şef al Reşiţei.

S-au întâlnit, dar n-au vorbit!

În ciuda faptului că Rufă şi Stepanescu au fost prezenţi la meciul dintre FC Caransebeş şi Metalul Reşiţa, diputat la finele lunii trecute, nu şi-au făcut timp pentru a discuta despre problemele invocate de primar. Ruptura dintre cei doi se pare că este cât se poate de serioasă. Doar aşa se poate explica faptul că, la scurt timp după declaraţiile lui Stepanescu, s-a transmis presei şi un comunicat de presă pe aceeaşi temă. „Ca urmare a neparticipării în nenumărate rânduri a domnului Cătălin Rufă, finanţatorul echipei de fotbal CS Metalul Reşiţa, la întâlnirile şi şedinţele privitoare la problemele clubului, la care a fost convocat, lansăm public invitaţia de a participa la Adunarea Generală a Acţionarilor, care va avea loc joi, 13 noiembrie 2014, ora 13:00, la sediul clubului CS Metalul Reşiţa”, se arată în comunicat.

Patronul, convocat de primar

Stepanescu şi Rufă nu mai găsesc cale de comunicare şi apelează la mass-media, ceea ce ridică, fără îndoială, numeroase semne de întrebare. Interesant este că patronul echipei nu poate înţelege declaraţiile primarului: „Ultima oară am fost la meciul de la Caransebeş. Nu pot să vin toată ziua, am avut o şedinţă joia trecută, la care nu am putut ajunge, dar am delegat pe cineva să meargă în locul meu. Am şi eu familie, am afaceri, nu pot pleca toată ziua de la Bucureşti la Reşiţa. Nu-mi pot permite să plec tot timpul, tocmai de aceea am delegat o persoană care să mă reprezinte. Mă refer la nea Costică”. (n.r. – Gheorghe Constantin)

Rufă dă cât poate!

Dacă Stepanescu a dat-o „cotită” aducând în discuţie aportul financiar al lui Rufă, acesta a preferat un contraatac rapid. „Faptul că eu nu pot ajunge nu afectează cu nimic bunul mers al echipei pentru că nu joc eu. Obligaţiile mi le-am respectat anul trecut prin prisma faptului că echipa şi-a îndeplinit obiectivul. Obligaţia Consiliului Local este să aloce un miliard de lei pe lună, iar obligaţiile pe care eu nu mi le-am asumat contractual nu sunt de ordin financiar, ci de ordin sportiv. Eu trebuie să ating obiectivul, calificarea în play-off. Contractul e la vedere, nu mi-am asumat nicio obligaţie financiară mai mare decât aş putea s-o duc, drept dovadă nu am trecut nicio sumă în contract. Eu finanţez în măsura posibilităţilor. Eu dau bani de acasă de la mine. Dacă am, dau, dacă nu am, nu dau. În general, strategia clubului e făcută pe cele 12 miliarde de la primărie, după care eu vin şi suplimentez în funcţie de posibilităţi şi de obiectivul clubului”, a explicat Rufă pentru expressdebanat.ro.

Cine bagă strâmbe?!

Patronul Metalului ştie şi cine are de câştigat din această ieşire a primarului, pe care o consideră total neinspirată. „Aceste discuţii nu-i fac bine decât lui Poli Timişoara. Sunt alimentate nu ştiu de cine, dar nu fac bine. Trebuie să terminăm odată cu aceste discuţii, fiecare să respecte ce şi-a asumat. Discuţiile astea ajung prima dată la urechile jucătorilor şi îşi vor face griji, antrenorului îi va fi greu să-i motiveze. Eu am făcut tot ce a ţinut de mine. Am finanţat cu cât am putut eu. În afară de Dorinel Munteanu, care a venit cu nişte prime, şi de domnul Ioan Popa, care a venit cu nişte produse alimentare, din Reşiţa nu am obţinut un leu. Nu ştiu cine are interes să facă din ţânţar armăsar. Consiliul Local s-a obligat prin contract să dea un miliard pe lună. Ăsta e motivul real pentru care am venit la Reşiţa. Eu completez bugetul respectiv în limita posibilităţilor. Dacă nu se respectă vedem ce facem. Astă vară am întrebat dacă mai continuăm. Nu văd cine are interes să strice liniştea de la echipă. Primarul e alimentat de cineva, probabil că i se spun tot felul de tâmpenii. Pe mine mă bucură interesul domnului primar. Probabil că încearcă să atragă şi alte persoane lângă echipă”, a mai afirmat Cătălin Rufă.

Analiză, între tur şi retur!

Cătălin Rufă nu va fi prezent nici la Adunarea Generală de joi, la care Stepanescu l-a convocat prin intermediul presei. „Nu am cum să ajung joi, o să vină un reprezentant, i-am şi spus domnului primar. Dumnealui mi-a trimis un mesaj spunându-mi că mă aşteaptă să facem o analiză. Din punctul meu de vedere nu se justifică să tragem concluzii acum, ele ar trebui trase cel mai devreme la iarnă, ca să pregătim play-off-ul. La iarnă, dacă ne întărim puţin, putem încerca promovarea”, a mai declarat pentru Express de Banat patronul echipei din Valea Domanului.

Comments

 1. LuxPhotoFuchs says:

  Nea Rufă, cât ai dat decând Reşiţa te-a adoptat? Nu la arbitri, nu la observatori, nu lui Turmacu, nu pentru remuneraţia ta, CI PENTRU JUCĂTORI,PENTRU REŞIŢA! Vrem să ştim şi noi dacă au acoperire cele peste 50 la sută din acţiunile pe care le deţii deoarece la Reşiţa plafonul s-a lăsat şi peste stadion şi peste spectatori dar şi peste această extraordinară galerie GRN96 adânc înşelată în aşteptări.

 2. messi says:

  S-a intamplat inevitabilul. Nu e nicio surpriza faptul ca domnul nostru primar nu se mai intelege cu Rufa. El asa procedeaza dupa o vreme cu toata lumea. AVeti idee cati oameni a indepartat de langa el dupa ce in prealabil l-au ajutat?! Si-a ales un moment foarte inspirat sa-l atace pe Rufa, acum cand echipa merge foarte bine. Asta ne lipsea acum? Cum sa te plangi prin presa ca nu vine Rufa la Reşiţa? Acum inteleg de ce nu vin nici investitori. Cu o asa abordare… Cat despre Rufa, imi place ce spune omul. El a adus la Resita echipa de liga a doua. Asta a fost contributia lui, jumatatea lui ca sa-i spunem asa. Consiliul Local vine cu cealalta jumatate, adica 12 mld pe an.

 3. stefanescuionut says:

  Rufa si-a adus echipa de liga 2 si locul in aceasta liga, cedat Resitei.

 4. stefanescuionut says:

  o echipa de liga 2 se tine cu bani multi , primarul si consiliul local au avut astfel posibilitatea sa vada pe viu ce si cat efort financiar presupune sa alimentezi o echipa de liga 2. Rufa,timp de 4 ani, inainte de a muta echipa la Resita ,a bagat din buzunarul propriu sume considerabile ca astfel, sa poata aduce ceva la Resita.ar fi fost chiar culmea ca Rufa sa duca echipa la 600 sau 800 km si in cazul de fata,orasul Resita sa-si faca reclama si sa se faca cunoscuta in toata Romania si nu numai ,continuuind ca el sa bage din ce in ce tot mai multi bani la aceasta echipa. asa cum spune Rufa , baga si el cat poate pentru ca nu poti aduce mai mare finantare decat iti poti permite.este echipa orasului si unei populatii de 65000 de locuitori nu-i revine decat 0,35 eurocenti pe luna sau in lei 1,535 lei lunar/locuitor, pentru ca echipa sa fie finantata si sa-si urmeze cursul normal de performanta. RUFA (un singur om) nu poate sustine o echipa la acest nivel si pe deasupra vrem sa ne duca si-n liga 1, daca se poate .el spune foarte clar atunci cand aduce echipa la Resita, ce poate si ce nu poate pentru echipa.parerea mea personala este ca echipa este o palarie extrem de mare pentru orasul Resita daca nici minimum posibil de finantare nu poate face consiliul local. ce sa mai zici de o posibila finantare ca a Timisoarei de peste 2 milioane de euro pentru promovare in sezonul 2014-2015?

 5. dori says:

  tot ce a fost incasat din vanzarea lu vatajelu, a intrat in buzunarele lui rufa.primarul intretine echipa si cand se vinde un jucator il vinde rufa.stepanescu e singurul care asigura un buget clubului pentru ca resiteanul sa se bucure de fotbal.frunzaverde a desfintat handbalul, la CSM nu da un leu si nimeni nu spune nimic. respect Mihai Stepanescu !

 6. dori says:

  stepanescu a fost de buna credinta si a acceptat aceasta colaborare dar se pare ca miticu tot mitic ramane si pacaleste pe cine poate.pana la urma problema poate fi una marunta si se va intra pe fagasu normal.articolele din expres sunt scrise la caransebes la clubul din parcul teius.stanciule cati bani ei de la vela ? hai metalu !

 7. red96 says:

  Nu inteleg ce treaba are caransebesul in toata povestea asta, poate imi explica si mie cineva. sa inteleg ca primarul nostru a fost ifluentat de cineva de la caransebes sa se lege de rufa? sau care e faza? daca e adevarat ce spune rufa cu contractul, atunci cine e de vina? pai el e om de afaceri, a adus fotbal la resita, pentru ca noi n-am fost in stare sa promovam pe teren. nu e nicio problema, pentru ca sunt o multime de alte orase care au procedat la fel, dar ce face acum primarul mi se pare deplasat. cum naiba sa te vaiti prin comunicate de presa ca nu vine rufa la resita? nu poti sa-i dai un telefon?! pe cine o sa se mai dea vina acum daca se strica atmosfera la echipa? Pe galerie, care a fost acuzata de toate relele? pe seful de galerie pe care au vrut sa-l interzica pe stadion? pe ziaristii care cauta subiecte de scandal? sa fim rezonabili si sa avem mai mare grija la ce afirmam in spatiul public. asta, daca vrem bine echipei

 8. adrian says:

  Nu cred ca anul viitor vom mai avea echipa in oras,mai ales daca se rateaza promovarea,pentru ca asta este obiectivul(promovarea)chiar daca nu se spune tare si raspicat.stepanescu stie lucrurile astea si el este un om foarte schimbat fata de acum cativa ani si stie cate persoane a tradat in acesti ultimi ani.

 9. suporter says:

  Este foarte clar cine vrea sa fie in fata mereu,cine nu vrea sa plece urechea la oamenii care cunosc si baga bani in fotbal!!Unde nu s/a bagat acest *domn respectabil* care nu este un *domn respectabil(asta ca sa citez din minunatele lui creatii ling(B)vistice)?El le stie pe toate el este MANDRIA resitenilor,el este cel mai serios,cel mai curat,iar ceilalti ,toti vor sa fure,sa insele si sa traga TEPE. Noroc cu el,ca altfel s/ar duce dracu> totul.Asa ca dle Rufa,vino si pupa mana care te ocroteste!?

 10. dori says:

  ce legatura are caransebesul ?dani stanciu autorul acestui articol are un contract pe imagine cu fc caransebes.stanciu in urma acestui contract are tot interesu sa dea in clubul nostru,sa scoata in evidenta si o problema minora in timp ce la caransebes acopera toate magariile.stepanescu a gresit cu galeria ,a gresit cand liderul ei a fost interzis aiurea,dar a realizat acest lucru si lucrurile au intrat in normalitate.nu sunt avocatul primarului ,dar e singurul care sustine echipa.daca rufa vinde un jucator la el intra banu si atunci nu e normal sa contribuie si el la bugetul clubului?rufa cere 2 miliaone de euro pe partea lui de actiuni.e normal ? trebuie sa ne lasam santajati de el ?dorinel munteanu vrea sa se implice in fotbalul carasan.noi avem o echipa in div D,fc scolar resita.de ce sa nu preia dorinel echipa aia si in doi ani sa fie in B ? cu 200 mii euro ar promova in B. cum sa dea 2 mil de euro pe jumatate de echipa lu rufa ?rufa a fost la snagov cu echipa,a facut datorii si a fugit la valcea.valcea a fost o alta teapa data localnicilor.180 000 euro lasa datorie acolo si fuge la resita.mai vorbim de moralitate ?

 11. red96 says:

  dori,am inteles de la tine ca autorul articolului are o legatura cu caransebesul, dar nu inteleg conexiunea cu declaratiile primarului. vad ca totul a plecat de la declaratia primarului si de la un comunicat de presa dat de el. plus ca vad ca toate ziarele scriu despre acest subiect. si toti il prezinta la fel. e clar ca se intampla acolo ceva, intre primar si rufa. nu ziaristii sunt de vina pentru declaratiile primarului. cred ca dumnealui ar trebui sa fie mai atent ce declara. el l-a adus pe rufa, el l-a dorit, rufa nu a venit aici de capul lui. de ce nu am fost in stare sa promovam pe teren? nu mai era nevoie de rufa. Acum ne luam de el, nu ne mai convine. E pacat de toata aceasta tevatura, echipa joaca bine, avem un lot bun, chiar am avea sanse la promovare.

 12. stefanescuionut says:

  Rufa poate sa ceara si cinci milioane de euro pe echipa c.s. Metalul . este dreptul lui sa ceara cat doreste atata timp cat detine niste actiuni intro oarecare afacere .important e sa si obtina acea suma de 2 milioane cat vrea el pe partea lui de echipa.probabil si poate in mod sigur vor exista persoane interesate sa negocieze cumpararea actiunilor majoritare.

 13. dori says:

  nu da nimeni o sponsorizare de 10 lei,cine sa negocieze cu rufa pe 1-2 milioane euro?primarul a invitat pe rufa, la o discutie ca intre actionari.rufa refuza sa vina,vine doar daca vinde un jucator.asta nu e normalitate.la orice club sunt probleme si orice se poate discuta cat esti de buna credinta.important este ca noi sa fim langa echipa,sa mergem cu miile pe stadion si sa le aratam tuturor ca vrem fotbal.poate misca si domnu frunzaverde un deget pentru echipa asta dar ma indoiesc ca ala face ceva pentru comunitate.

 14. dori says:

  nu da nimeni o sponsorizare de 10 lei,cine sa negocieze cu rufa pe 1-2 milioane euro?primarul a invitat pe rufa, la o discutie ca intre actionari.rufa refuza sa vina,vine doar daca vinde un jucator.asta nu e normalitate.la orice club sunt probleme si orice se poate discuta cat esti de buna credinta.important este ca noi sa fim langa echipa,sa mergem cu miile pe stadion si sa le aratam tuturor ca vrem fotbal.poate misca si domnu frunzaverde un deget pentru echipa asta dar ma indoiesc ca ala face ceva pentru comunitate.

 15. resitean says:

  primarul procedeaza cam asa:inviti o persoana sa stea in casa ta ,ii strici rostul si habitatul avute anterior,dupa care printrun complex de imprejurari alungi persoana respectiva fara jena si fara discernamant prin felul in care procedezi.e pacat ca realizarile bune sunt atat de repede contestate si desfintate.toata cloaca (clasa politica) din romania procedeaza astfel.ei nu sunt in stare sa construiasca ceva ci numai sa demoleze si sa distruga.pacat ! ca astfel de oameni ne mai si reprezinta, declarand in preajma alegerilor ca ei slujesc cetatenii.

 16. TIBI says:

  DRAGI RESITENI SE TERMINA CAMPANIA ELECTORALA ASA CA VOI NU MAI AVETI NICI UN DREPT.MULTUMESC ECHIPEI PT JOCUL ARATAT DAR A INTERVENIT POLITICUL PLIN DE SPECIALISTI(aceia care lipesc afise electorale).DECI BUCURATI-VA DE FOTBAL CAT MAI IL AVEM.FORTA METALUL!

 17. resitean suporter says:

  o clasa politica nemernica care nu-si urmareste decat spaga . este f clar ca nimeni nu vrea binele orasului RESITA . fiecare demoleaza si cauta cat mai multa destabilizare la faptele bune care s-au facut. o clasa politica care a indatorat romania cu 80 de miliarde de euro si care se regasesc in toate avutiile lor pe care le au. basescu este in stare sa vanda tot ce misca in acest climat ramanesc ca sa-si vada progeniturile in parlamentul european si in cabinete notariale de clasa 1. suntem lasi si nepasatori! ar trebui sa-i strangulam cu prezenta noastra de nemultumire si sa demonstram astfel ca noi albinutele harnice, blande , disciplinate si ascultatoare sa fim uniti si sa le confiscam toate averile posibile peste plafonul fiecaruia , salarial.sa le spunem ca nu dorim ca, copii nostri si copii copiilor nostri trebuie sa plateasca ce au furat si fura ei zilnic.

 18. Razvan says:

  Mda ce sa mai zici. Votati in continuare PSD si minciunile lor , sunt dezamagit ca Resita face parte din harta rosie a Pomaniei. Sa demonstrat de nenumarate ori de ce e bun socialismul. Sper sa va stingeti la fel cum va-ti aprins , REPEDE! ca e dezastru cu voi.

 19. rosca says:

  singurul care a dat bani la echipa a fost primarul.rufa nu a dat un leu,frunzaverde nu a dat un leu si pe ei nu-i injura nimeni.in consecinta facerea de bine f….e de mama.probabil cei care baga zanzanie sunt chiar oamenii lu frunzaverde disperati ca Metalu ar putea promova si astfel ar fi o lovitura mare pt frunzaverde presedintele carasului.respect Mihai Stepanescu !

 20. laszlo tiberiu says:

  pt.razvan si rosca va reamintesc ca nici unul dintre ei nu a adus bani de acasa iar banii sunt ai resitenilor sau ai judetului.FORTA RESITA!

 21. suporter says:

  Chiar asa, de unde a dat bani ,i/a adus cumva de acasa?EL TREBUIE SA SUSPECTEZE PE TOTI,pt.el toti sunt hoti,smecheri,iar el,aparatorul dreptatii si al celor saraci!Cu el niciodata, nimeni,nu va face echipa(nu neaparat de fotbal).Asa ca,nene R..ca,las/o moale!!Sau ia/l acasa!!

 22. Rossoner says:

  rosca vezi ce se intampla daca ai creierii imbibati cu slibovita? ai inceput sa uiti si sa aberezi aici cu , constatari pertinente. ai grija ca, creierul tau este intro mare eroare si bine ar fi sa nu mai consumi la greu alcool ca sa nu mai spui prostii. nu de alta dar faci acuzatii fara sa stii realitatea din teren si contributia financiara a lui Rufa la fosta Damila si actuala C.S. Metalul Resita