Şoc în Valea Domanului! Rufă e gata să renunțe la Metalul!

explo 1000x200

Patronul rosso-nerilor nu se mai simte dorit la Reşiţa, deşi el este numărul unu în club. Cătălin Rufă a anunţat pentru expressdebanat.ro că este dispus să renunţe la Metalul. Pentru preţul corect!

Convocarea pe care primarul Mihai Stepanescu i-a lansat-o lui Cătălin Rufă prin intermediul presei, şi nu telefonic sau în scris, pentru a participa astăzi la Adunarea Generală a Acţionarilor, care are loc la sediul clubului CS Metalul Reşiţa, a confirmat faptul că lucrurile nu mai merg la fel de bine la nivelul acţionariatului din Valea Domanului ca în vara anului trecut. Edilul-şef a sugerat într-o declaraţie de presă că se cam îndoieşte de posibilităţile financiare ale lui Cătălin Rufă de a susţine o echipă la acest nivel. Trupa lui Daniel Opriţa e pe locul secund în clasament, dar evoluţiile constant bune şi valoarea lotului de jucători ne dau speranţe chiar la mai mult, la promovarea în Liga I. Problema este că obligaţiile lui Cătălin Rufă nu prea sunt legate de susţinerea financiară a clubului.

Rufă cu echipa, municipalitatea cu banii

Omul care a readus Reşiţa pe harta Ligii a II-a a fotbalului românesc după foarte mulţi ani de absenţă a explicat pentru expressdebanat.ro cum stau lucrurile şi ce anume l-a determinat pe primarul Stepanescu să se plângă în mass-media. „Obligaţiile mele nu sunt de ordin financiar, ci de ordin sportiv. Consiliul Local şi-a respectat obligaţiile, chiar dacă au fost mici întârzieri. Nu văd cine are interes să strice liniştea de la echipă. Domnul primar e alimentat de cineva, probabil că i se spun tot felul de tâmpenii. Pe mine mă bucură interesul domnului primar, probabil că încearcă să atragă şi alte persoane lângă echipă. Cred că ăsta este scopul. Poate că domnul primar şi-a dat seama că e nevoie de mai mulţi bani şi ştie că de la primărie nu poate da mai mulţi. Probabil că se doreşte cooptarea unor oameni cu bani lângă echipă, lucru pe care eu îl consider benefic”, a declarat Rufă, deţinătorul a 51 la sută din acţiunile societăţii.

Acţiunile lui Rufă sunt de vânzare!

Patronul Metalul este convins că atitudinea lui Stepanescu nu este deloc întâmplătoare şi susţine că e gata să lase clubul pe mâinile altcuiva. Dar mai întâi să-şi recupereze investiţiile făcute în Damila Măciuca şi Metalul Reşiţa! „Fum fără foc nu iese. Cătălin Rufă nu poate fi înlăturat din Valea Domanului, pentru că în momentul ăsta e acţionar majoritar. Investiţia mea e veche, de vreo şase ani. Eu cred că e cineva interesat de preluarea echipei, altfel nu-mi explic de unde toate astea atât timp cât există un contract clar. Dacă există cineva cu putere financiară mai mare decât a mea dispus să investească în fotbal şi se dovedeşte a fi un om serios eu sunt dispus să-i vând acţiunile mele pentru binele fotbalului reşiţean. Dacă există cineva dispus să cumpere de la mine pe suma pe care eu consider că o valorează acţiunile mele, nu am nimic împotrivă”, a explicat Rufă. Acesta nu a făcut deocamdată o evaluare a părţilor sale sociale, dar oamenii din fotbalul românesc vorbesc de 1,5-2 milioane de euro.

Fără îndoială, la nivelul acţionarilor există disensiuni şi, aşa cum spunea Cătălin Rufă, acestea nu fac deloc bine echipei, ci doar rivalilor. Poate că Adunarea Generală de astăzi va lămuri lucrurile şi fanii din Valea Domanului vor continua să viseze la Liga I.

 

CITEŞTE ŞI: Probleme la Metalul. Ruptură între primarul Stepanescu şi patronul Rufă!

Comments

 1. suporter cs Metalul says:

  S-a ajuns la o situatie destul de delikta.Or fi cativa oamei potenti financiar si in judetul Caras-Severin care sa cumpere actiunile domnului Rufa.de ce nu le-ar cumpara Primaria ? Dorinel Munteanu , Daniel Oprita ,pentru ca fiecare dintre cei 3 ,are bani mai multi decat Rufa.Vrea omul sa vanda e dreptul lui dar cel mai important e sa se asigure continuitate si chiar promovare/ pentru ca mai sunt 19 meciuri de jucat .

 2. microbist says:

  lucrurile sunt cat se poate de clare din ce citesc. e limpede ca rufa nu mai are cale de comunicare cu primarul. se simte lucrat omul. e firesc sa vrea bani, pentru ca el a adus echipa aici, e creatia lui. problema e la primarie. stepanescu stia de ce buget e nevoie. daca s-a aruncat cu capul inainte, el va trebui sa o scoata acum la capat. e pacat ca povestea asta vine acum, cand echipa chiar mergea destul de bine. dar in valea domanului suntem obisnuiti cu astfel de situatii. aici niciunul nu a fost bun, nici izvernari, nici marasoiu, nici leasa, acum nici rufa. cred ca problema e la noi. oamenii astia nu au venit cu forta aici, noi am avut nevoie de ei. asa si la timisoara. ba dobos, ba iancu, ba zambon. pai a trebuit sa vin altii sa ne faca noua echipe in banat, ca noi nu suntem in stare. ne meritam soarta!

 3. danut says:

  rufa e lucrat la greu din interiorul primariei. probabil se vrea o varianta simplificata asa cum e la craiova si timisoara.la craiova olguta si-a bagat echipa in liga 1 unde se comporta excelent si la timisoara primarul robu face tot ce e posibil financiar sa-si readuca echipa in liga 1.cert e ca ruptura s-a produs si cale de intoarcere nu mai exista. depinde cat de inteligent va fi primarul sa nu se ajunga la desfintarea ei.

 4. adrian says:

  Deci am avut dreptate.Nu vom mai avea echipa,va rezolva primarul si treaba asta,ca-i specialist in distrus.Resita trebuie sa scape de stepanescu,punct

 5. roscaGRN says:

  Treaba nu e asa grava cum o reflecta expressdebanat.

 6. LuxPhotoFuchs says:

  Situaţia actuală îmi aduce aminte de altele similare petrecute cu ani în urmă când Dinel Staicu trata cu “Neluţu Tăieţelu” cedarea echipei sau când Iancu Muhu cu Efi Bojin şi Nelu Sdrobiş au scos la mezat clubul din Valea Somanului. Că s-a ales praful şi pulberea din fotbalul reşiţean s-a convins toată lumea!

 7. antisistem says:

  halal fotbal, halal club, halal suporteri, halal ziare. pai expres de banat la sustinut pe gusca si la facut mare. stanciu la aparat cand primarul la interzis pe stadion. stanciu la aparat cand primaru a intervenit la ucmr si la dat afara pe gusca ca pe o masea stricata. si acum gusca unicul lider il jigneste pe stanciu si spune ca ziarul care la aparat e anti metalu. marcele, atunci nu era antimetalu? ca lua apararea unuia ca tine? va e ciuda ca se duc toti la caransebes si de aia scrieti numa prostii. pai sa spui saru mana ca nu scriu de tine cum te-a angajat primaru la stadion. nu mai esti nici tu ce te credeam. pacat ca presa scrie prea putin. toti vrem fotbal la resita, dar nu asa, pe pile, pe nepotisme. e nevoie de curatenie peste tot si atunci se intoarce lumea pe stadioane