Mătăniile parlamentarilor PSD din Caraş-Severin. „Lista lui Grindeanu“, trambulină spre „Lista lui Dragnea“!

explo 1000x200

Parlamentarii PSD din Banatul premierului Sorin Grindeanu, deci din judeţele sale de suflet, Timiş şi Caraş-Severin, ştiu ce vor face la votarea moţiunii de cenzură. Aleşii din Timiş ştiu că majoritatea dintre ei nu o votează. Pe când cei din Caraş-Severin ştiu că nu ştiu pe ce lume trăiesc!

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Caraş-Severin a PSD, deputatul Ion Mocioalcă, nu s-a poziţionat în conflictul Dragnea-Grindeanu nici săptămâna trecută, nici acum, când criza politică a dus la depunerea unei moţiuni de cenzură de către PSD împotriva premierului PSD. În Caraş-Severin există patru parlamentari social-democraţi, care au ajuns aseară şi în atenţia agenţiei naţionale de ştiri Mediafax.

Încercând să contureze „Lista lui Grindeanu“, cu parlamentarii pe care se bazează premierul, mâine, când se va vota în Parlament moţiunea de cenzură, agenţia Mediafax i-a nominalizat ieri pe susţinătorii lui Sorin Grindeanu din judeţul Timiş, dar s-a împotmolit când a ajuns la parlamentarii PSD de Caraş-Severin.

Timişul? 6-1=5

La Timiş, totul e transparent. Moțiunea de cenzură nu va fi votată în mod sigur de cinci parlamentari PSD: deputatul Alfred Simonis, deputatul Bianca Gavriliță, senatorul Eugen Dogariu, senatorul Adrian Diaconu şi deputatul Adrian Pau. Aceştia vor să fie, citându-l pe Grindeanu, „de partea bună a istoriei“.

„Miercuri o să fac exact ce a decis Organizația PSD Timiș și o să-l susțin pe Sorin Grindeanu. Nu voi vota moțiunea”, a spus Pau, luni, în Parlament. Iar senatorul Adrian Diaconu a declarat că nu va fi prezent deloc în sală când va fi supusă la vot moțiunea de cenzură. „Nici nu voi fi în sală miercuri, refuz să fiu prezent, am căutat să găsesc argumente și nu reușesc să mă conving că este de utilitate un astfel de gest”, a afirmat Adrian Diaconu. Din judeţul Timiş, moţiunea de cenzură va fi votată doar de către deputatul PSD Matei Suciu, căruia i se adaugă şi deputatul ALDE Marian Cucșa.

Caraş-Severinul? 4-0=0!!!

În Caraş-Severin, deci tocmai în judeţul de baştină al lui Sorin Grindeanu, situaţia continuă să fie hilară şi pentru ziariştii de la Mediafax, nu doar pentru noi, cei din Banat, care semnalăm de mult timp lipsa de bărbăţie politică a liderului PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă.

Iată cum a prezentat situaţia de aici una din primele două agenţii de ştiri din România. „Județul Caraș-Severin este reprezentat în Parlamentul României de trei deputați și un senator PSD. Deputatul Ioan Mocioală, președintele PSD Caraș-Severin, nu a putut fi contactat, iar senatorul Ionuț Chisăliță, deputatul Luminița Jivan și deputatul Ion Spânu au precizat doar că vor fi prezenți în sală miercuri, când se va vota moțiunea de cenzură, fără a spune cum vor vota“, informează Mediafax. Cu precizarea noastră că pe liderul politic din Caraş-Severin nu-l cheamă „Ioan“, un prenume mult mai întâlnit în Banat decât în Oltenia, ci Ion, nume primit de Mocioalcă la naşterea sa în satul oltenesc Pătulele din Mehedinţi. Şi nu-l cheamă nici „Mocioală“! Dar dubla greşeală a ziariştilor de la o agenţie naţională de ştiri poate fi scuzabilă, atâta timp cât Ion Mocioalcă a ajuns la al 5-lea mandat de deputat şi tot nu a reuşit să se facă cunoscut pentru ştiriştii din capitală.

Agenţia Mediafax oferă şi o declaraţie a deputatului PSD de Caraş-Severin Ion Spânu: „Cu siguranță, voi fi prezent în sală. Nu știu cum voi vota, nu am luat o decizie, încă mă consult cu colegii mei din teritoriu, iar miercuri dimineața vom comunica un punct de vedere oficial”. O declaraţie care confirmă ce scriam mai sus. Parlamentarii PSD de Caraş-Severin nu-s nici în car, nici în căruţă. Ei încă fac socoteli, încă se orientează. Dacă vor intra pe „Lista lui Grindeanu“, cum le cam cer primarii PSD din judeţ, dar moţiunea trece, vor ajunge cu toţii pe „Lista lui Dragnea“. Dar pe lista neagră.

CITEŞTE ŞI: 

OFICIAL. Caraş-Severinul este singura organizaţie PSD din ţară care nu s-a pronunţat în disputa Dragnea-Grindeanu!

DECONSPIRARE. Ion Mocioalcă, şeful PSD Caraş-Severin, dat de gol de-un SMS?! „Tu ești unul pe care nu-l pot opri“!