OFICIAL. Caraş-Severinul este singura organizaţie PSD din ţară care nu s-a pronunţat în disputa Dragnea-Grindeanu!

PSD a transmis, sâmbătă, un comunicat de presă în care anunţă că toate organizațiile PSD din țară au votat o Declarație comună prin care se desolidarizează de „lovitura de stat” de la Palatul Victoria, cu excepția a două filiale, din Timiş şi Caraș-Severin. Cea din urmă pentru că nu s-a întrunit!

„Sorin Grindeanu și Victor Ponta nu reprezintă partidul în tentativa de preluare prin forță a puterii executive a statului. Toate organizațiile PSD din țară au votat azi o Declarație comună prin care se desolidarizează de lovitura de stat de la Palatul Victoria. Excepție fac doar două filiale, cea din Timiș, președinte Sorin Grindeanu, și cea din Caraș-Severin, pentru că nu s-a întrunit, încă, în forurile de conducere, pentru a lua o decizie, deoarece președintele Ioan Mocioalcă nu a fost in județ”, se menţionează în comunicatul PSD, citat de Mediafax.

De asemenea, PSD anunţă că, în rest, „majoritatea covârșitoare” a filialelor PSD condamnă categoric „tentativa ilegală și neconstituțională” a celor doi foști membri ai partidului, Sorin Grindeanu și Victor Ponta, de a „prelua puterea executivă a statului român”.

Reamintim că PSD Timiş s-a întrunit şi a luat decizia susţinerii lui Grindeanu, pe când organizaţia condusă de Ion Mocioalcă nu s-a poziţionat încă! Comunicatul PSD susţine că organizaţia din Caraş-Severin nu s-a întrunit pe motiv că Mocioalcă nu s-a aflat în judeţ, dar Mocioalcă nu a mers nici la CEx-ul de joi, deşi s-ar fi aflat în Bucureşti.

„În toate aceste acțiuni ilegale, cei doi nu reprezintă PSD și nu au niciun drept să angajeze numele partidului într-un asemenea demers care contravine grav tuturor principiilor democratice și constituționale. Niciun for de conducere statutar al partidului nu i-a mandatat să întreprindă vreuna dintre aceste acțiuni ilegale, ceea ce înseamnă că cei doi acționează strict în nume propriu, având întreaga răspundere, de orice natură, pentru faptele lor”, mai arată PSD.

În comunicat sunt menţionate, ulterior, cele 40 de organizaţii semnatare ale declaraţiei comune şi numele preşedinţilor acestora.

CITEŞTE ŞI: DECONSPIRARE. Ion Mocioalcă, şeful PSD Caraş-Severin, dat de gol de-un SMS?! „Tu ești unul pe care nu-l pot opri“!