PNL are un nou preşedinte: Ludovic Orban, victorie categorică! Nelu Popa: „O mare parte a delegației de la Caraș-Severin a venit degeaba la București!“ [UPDATE 2]

S-au anunțat rezultatele alegerilor interne în PNL. Din 4600 de delegați prezenţi la congres, Ludovic Orban a fost votat de peste 3.500 dintre ei, deci a obținut un scor de trei ori și ceva mai mare decât contracandidatul său, Cristian Bușoi.

Scorul final a fost: 3518 – voturi pentru Orban, 952 – Busoi, 34 – voturi nule.

Liderul filialei cărășene, Ion Marcel Vela, a semnat moțiunea lui Cristian Bușoi, dar primarul Ioan Popa, preşedintele PNL Reşiţa, a optat pentru cea a lui Ludovic Orban.

„Sunt foarte fericit și îmi pare rău pentru că o mare parte a delegației de la Caraș-Severin a venit degeaba la București! Le-am atras atenția să gândească echilibrat și să voteze cum le dictează conștiința, pe de o parte, pe de altă parte, «pata» pe județul Caraș-Severin rămâne, indiferent de opțiunea pe care eu am avut-o deschis, de la bun început”, a comentat primarul Ioan Popa pentru Express de Banat.

Mâine continuă alegerile în PNL, Marcel Vela candidând pentru un post de vicepreședinte, iar avocatul Dan Stan pentru un loc în Comisia de Arbitraj a PNL.

UPDATE, ora 19.03

Deputatul PNL de Caraş-Severin Valeria Schelean a reacţionat pe facebook, după anunţarea rezultatelor votării.

„Ca semnatar și susținător al Moțiunii prezentate de Ludovic Orban, nu pot decât să îl felicit pe noul Președinte al Partidului Național Liberal pentru modul în care a știut să unească membrii din toate județele țării într-un proiect comun!”, a precizat deputatul Valeria Schelean.

UPDATE 2, ora 20.22

La rândul său, senatorul Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin, întrebat de noi ce părere are despre rezultatul congresului şi despre declaraţia lui Nelu Popa, a spus că „în PNL este democraţie şi trebuie să recunoaştem că a fost o competiţie corectă şi democratică, nu canibalism, aşa cum se vede acum la PSD. Indiferent de moţiuni, curente, opţiuni sau voturi, competiţia duce întotdeauna la progres, indiferent de costurile unei deplasări“.

„A fost un duel intern corect şi fiecare moţiune a avut rolul ei în întregirea unei viziuni liberale pentru viitor. Ludovic Orban a fost mai convingător astăzi şi a câştigat în mod corect, Cristian Buşoi rămânând alternativa noii generaţii liberale. La acest congres s-a finalizat unificarea PNL – PDL şi, indiferent de curente şi moţiuni, de mâine va trebui să construim împreună cu Ludovic Orban ca preşedinte. Un exerciţiu democratic costă întotdeana mai puţin decât o dictatură“, ne-a mai declarat senatorul Marcel Vela.

Senatorul de Caraş-Severin a confirmat că mâine va candida pentru o funcţie de vicepreşedinte al PNL.