Ludovic Orban a anunţat pe cine va susţine PNL la alegerile prezidenţiale din 2019! „Mă voi bate cu toată forţa mea să obţinem un nou mandat pentru Klaus Iohannis“

explo 1000x200

Acuzat înainte de Congresul PNL că nu va susţine candidatura lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de preşedinte al României şi că, astfel, face jocurile „taberei Blaga“, noul preşedinte liberal Ludovic Orban a declarat că, sub conducerea sa, PNL va fi un partid de dreapta liberal conservator şi un partener loial preşedintelui Iohannis.

„De astăzi, pentru mine, viaţa este mult mai grea, mai dificilă, port pe umeri o răspundere uriaşă, de a transforma PNL în forţa politică de care are nevoie România. Victoria de azi nu este victoria mea, este victoria PNL şi conţine germenii viitoarei victorii a PNL pentru România. Vreau să vă spun câteva lucruri clare. PNL sub conducerea mea va fi un partid de dreapta liberal conservator, membru al dreptei europene şi se va bate cu toate forţele pentru a implementa politici de dreapta în România, pentru a asigura dezvoltarea, creşterea economică”, a declarat noul preşedinte al PNL, citat de Mediafax.

Un nou mandat pentru Klaus Iohannis!

Ludovic Orban a subliniat că PNL va fi un partener loial preşedintelui Klaus Iohannis. „PNL va fi începând de azi un partener, loial, corect, transparent pentru preşedintele Klaus Iohannis şi pentru punerea în practică a tuturor obligaţiilor pe care ni le-am asumat împreună în momentul în care am câştigat alegerile din 2014. Mă voi bate cu toată forţa mea, cu toată energia mea pentru a reuşi în 2019 să câştigăm alegerile prezidenţiale, să obţinem un nou mandat pentru Klaus Iohannis, iar după această victorie să reuşim să câştigăm alegerile locale şi, nu în ultimul rând, obiectivul meu fundamental este câştigarea alegerilor parlamentare, să avem o guvernare care să arate cu adevărat ce trebuie să facă liberalii pentru această ţară”, a spus Ludovic Orban.

Noul lider al formaţiunii a susţinut că PNL va fi un garant al îndeplinirii angajamentelor pe care România şi le-a asumat pe plan internaţional.

„PNL va fi un garant al îndeplinirii tuturor angajamentelor pe care le are România faţă de partenerii noştri, parteneriatul strategic cu SUA, poziţia de membru al NATO şi calitatea de membru al UE. Rămânem şi vom fi cel mai puternic susţinător al acestor angajamente şi vom rămâne un stâlp şi o oază de stabilitate în această zonă frământată a Europei”, a mai spus Orban.

Moţiunea de cenzură? „Pentru mine toţi sunt la fel de răi!“

Întrebat dacă PNL va participa duminică la şedinţa de plen comun convocată de PSD şi ALDE pentru citirea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, Orban a răspuns: „Duminica e zi de odihnă de la Dumnezeu. O să fie zi de alegeri (la noi, n.r.). Nu vom participa. Noi avem în cursul zilei de mâine etapa a doua a alegerii conducerii naţionale”.

„După alegerea Biroului Politic, voi convoca acest for luni pentru a hotărî care este poziţia oficilă a PNL faţă de grava criză în care se află România din cauza majorităţii parlamentare”, a spus Orban.

„Pentru mine toţi sunt la fel de răi: atât mustăciosul şef, cât şi cel care se leagă cu lanţuri la Palatul Victoria şi confundă sediul Guvernului cu sediul PSD”, a adăugat Orban.

Întrebat dacă exclude varianta ca PNL să voteze la moţiunea de cenzură, Orban a răspuns afirmat, dar a arătat că o decizie va fi luată în forurile statutare. „Din punctul meu de vedere, da. Dar, repet, am anunţat colegii că orice decizie în partid va fi luată în forurile statutare”, a spus liderul PNL.

Reacţia învinsului

Candidatul (învins) la şefia PNL, Cristian Buşoi, a declarat, sâmbătă, după ce contracandidatul său, Ludovic Orban, a câştigat preşedinţia partidului, în cadrul Congresului, că respectă rezultatul votului.

„Îl felicit din suflet pe Ludovic Orban. Respect acest rezultat, port acelaşi respect tuturor colegilor din PNL”, a spus Buşoi, invitat pe scenă, după anunţarea rezultatului, de către Ludovic Orban.

Buşoi le-a mulţumit participanţilor la Congres pentru ocazia de a discuta cu aceştia şi de a vorbi cu cei care vor un viitor mai bun pentru PNL. „Am înţeles că sunt foarte multe lucruri care trebuie schimbate în felul în care acţionează şi comunică PNL. PNL trebuie să rămână o echipă unită, trebuie să meargă înainte cu toată forţa, încrederea. Ideile şi principiile pe care le apărăm sunt principiile drepte. Drumul pe care vrem să-l arătăm românilor e drumul spre prosperitate pentru România şi pentru români. Felicitări din nou!”, a spus Buşoi, citat de Mediafax.

 

Potrivit datelor oficiale, după numărătoarea voturilor, reamintim, Ludovic Orban a obținut 3.518 voturi, în timp ce contracandidatul său, Cristian Bușoi, a primit doar 952 de voturi.

Sursă foto: media.dcnews.ro

CITEŞTE ŞI: PNL are un nou preşedinte: Ludovic Orban, victorie categorică! Nelu Popa: „O mare parte a delegației de la Caraș-Severin a venit degeaba la București!“ [UPDATE 2]