Eveniment unic în România, programat la Bocșa! „Operă și operetă în carieră… de piatră”

explo 1000x200

Un concert de muzică clasică unic în România se va desfășura vineri în orașul Bocșa. Muzica vieneză a familiei Strauss va răsuna în cariera de piatră din spatele Stadionului „Izvor”.

Vineri seară, începând cu ora 19.00, pasionații de muzică clasică vor avea parte de o experiență unică. Muzica familiei Strauss va răsuna în cariera de piatră din Bocșa Română sub bagheta dirijorului austriac Wolfgang Groesh (de 10 ani dirijorul Festivalului de operă din cariera de gresie de la Sankt Margarethen – Austria, cel mai amplu din lume!), prin orchestra Art Kammerorchester din Timișoara și soliști ai Operei Române din Timișoara, Gabriella Varvari și Dan Patacă. Moderator – Cristian Rudic.

„Operă și operetă în carieră… de piatră” este un eveniment unic în arealul românesc, creat de Primăria orașului Bocșa, Consiliul Local Bocșa și Casa Orășenească de Cultură, cu sprijinul S.C. LAUER EUROPA TOURS S.R.L., a societăților HENGL, REALITAS și a Asociației Culturale „Art Time”.

Cariera de piatră este amplasată în zona Bringl din cartierul Bocșa Montană, cea care, în anul 1931, prin decret regal a fost declarată stațiune climaterică datorită aerului ozonat.