Măsuri de precauție la spitalul din Moldova Nouă. Ce se întâmplă cu pacienții infectați cu virusul din China?

explo 1000x200

Deși răspândirea coronavirusului în China nu dă semne de încetinire, până în prezent fiind raportate 20.438 de cazuri, în timp ce numărul deceselor depășește cifra 400, totuși, România pare încă ferită de această epidemie. Chiar și așa, fiecare unitate medicală din Caraș-Severin și nu numai a primit instrucțiuni clare atât în privința preîntâmpinării pericolului generat de noul coronavirus (2019 nCov), cât și referitor la modul de gestionare a lucrurilor în privința cazurilor suspecte. Este și situația spitalului din Moldova Nouă.

Potrivit experților, noul virus poate provoca fie simptome ușoare, asemănătoare gripei, fie boli severe (pneumonia), o vulnerabilitate mai mare regăsindu-se la persoanele cu hipertensiune arterială, diabet zaharat, afecțiuni hepatice sau alte boli respiratorii. Totodată, se pare că pneumonia cauzată de noul virus este o boală respiratorie acută al cărei spectru clinic nu este deocamdată cunoscut pe deplin. Cu toate acestea, simptomele prezentate de acest tip de pneumonie sunt următoarele: febră (38 de grade Celsius), tuse și dificultăți respiratorii.

În privința unității spitalicești de la malul Dunării, purtătorul de cuvânt, Claudia Andraș, a ținut să transmită că dacă vor exista suspiciuni clare cu privire la anumiți pacienți (cei care au călătorit în China sau au venit în contact cu prieteni, apropiați care tocmai s-au întors din țările unde această epidemie s-a răspândit), automat aceștia vor fi dirijați către spitalele de boli infecțioase din: Iași, Timișoara, Constanța, Cluj, precum și către Institutul „Matei Balș”, acolo unde cazurile suspecte vor primi asistență de specialitate: izolare, diagnosticare, tratament.

Mai mult decât atât, din cadrul spitalului nu vor lipsi echipamentele de protecție (mască, mănuși) și nici substanțele dezinfectante pentru mâini și suprafețe.

Pentru a evita contactul cu virusul, specialiștii recomandă, în primul rând, evitarea călătoriilor în China.

 

banner 970 x 250