Bani cu jumătate de măsură pentru comuna Socol

După ce a reușit să încheie cu brio ultimul trimestru al anului trecut, administrația publică locală condusă de edilul Olghița Ghiță are resursele necesare pentru mai multe realizări în 2020, bugetul pentru anul în curs, venit de la nivel central, fiind mult mai generos spre deosebire de bugetul planificat în 2019.

Guvernul Orban, deși nu a preluat de foarte mult timp frâiele Palatului Victoria, pare că nu a ținut cont de culoarea politică nici în cazul ultimei rectificări bugetare din 2019, condiția necesară pentru obținerea ajutorului de la nivel central constând în prezentarea dovezilor clare a datoriilor, nici în cazul sumelor repartizate administrațiilor publice locale pentru anul în curs.

Un exemplu al faptului că nu doar primarii liberali au beneficiat de sume consistente la început de an este comuna Socol, condusă de social-democrata Olghița Ghiță, comună al cărei buget local se va bucura anul acesta de nici mai mult, nici mai puțin de peste 2 milioane de lei, mai exact: 2.014.000 de lei.

„Fără veniturile proprii, fără sumele prevăzute pentru instituțiile de învățământ și fără banii pe care urmează să-i primim de la Consiliul Județean Caraș-Severin, pot spune că am primit bine. Ba chiar mai mult decât anul trecut. Singura problemă se referă la indemnizațiile persoanelor cu dizabilități. Aici vom putea fi în grafic până la mijlocul acestui an, însă, cu siguranță, în urma unei rectificări bugetare, lucrurile în acest caz sper că se vor soluționa.”, a explicat șeful administrației publice locale cărășene pentru expressdebanat.ro.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Totodată, primarul Ghiță a ținut să precizeze că toate sumele care vor intra în bugetul local vor fi folosite, mai întâi, pentru funcționare, pentru partea de cofinanțare a proiectelor și abia apoi se va acorda atenție altor aspecte/nevoi.

 

publicitate si promovare online banner maxagro